Seve podijelila poruke o problemima na biralištima: Nisu mogli pronaći ime na popisu

Foto/Screenshot: Instagram

SEVERINA je u Instagram Storyju objavila niz poruka u kojima se birači žale na probleme na biralištima. U jednom od njih, jedna osoba se požalila kako je došlo do problema kad je jučer stigla na biralište u Zadru kako bi glasala. Ispričala je kako isprva nisu mogli naći njezino ime i prezime na popisu birača, no kad je rekla da ne odlazi s birališta dok ne iskoristi građansko pravo, pronašli su njezino ime i prezime na popisu. 

"Ne odlazim odavde dok ne iskoristim svoje demokratsko pravo" 

"I meni se danas na biračkom mjestu desila zanimljiva situacija (Zadar, kvart Ričine). Unatoč mojoj prijavi za privremeni upis u biračko mjesto koja je itekako bila vidljiva u sustavu e-građani kao ‘nisu mogli pronaći moje ime i prezime na popisu", ispričala je osoba. 

"I onda kada sam ja bezobrazno rekla: ‘Na vrijeme je sve napravljeno, prijava stoji u e-građani kao što i sami vidite, ne odlazim odavde dok ne nađemo način da iskoristim svoje demokratsko pravo’, dvije minute poslije pronašli su moje ime na listi", objasnila je. 

"Bit će da su igrali na kartu da odustanem. Dragi ljudi, nema odustajanja. Ne odlazite s biračkih mjesta dok ne dobijete svoj glasački listić, dosta je više", stoji u poruci. Osim toga, Severina je objavila još jedan story u kojem se netko požalio na probleme na biralištima.

"Zašto su ovo najbitniji izbori u hrvatskoj povijesti" 

Inače, Severina je angažirano pratila izborni dan. U Storyjima je objavila fotku s Instagram stranice Grof darkula sa slikom bake koja kopa po kontejneru za smeće, a iznad nje vijori se hrvatska zastava. 

"Zašto su ovo najbitniji izbor u hrvatskoj povijesti", piše u objavi a zatim slijede poduža objašnjenja. Mladi koji nemaju sredstava za samostalni život, korupcija koja je uništila naše društvo i raselila preko 400 tisuća Hrvata i Hrvatica, zdravstvo pred kolapsom i društvo u kojem neprestano raste rodno uvjetovano nasilje dok institucije šute, neka su od obrazloženja.

Pročitajte više