Severina blistala na bosanskoj premijeri "Duhova Sarajeva"

PRVI veliki filmski projekt slavne Severine u sarajevsku dvoranu Zetra privukao je više od osam tisuća posjetitelja, a pjevačica je na premijeri blistala u srebrnoj haljini i bundici pa su, kao i obično, sve oči bile uprte u nju. Ipak, "Duhovi Sarajeva" naišli su na dvojake kritike - dok je nekima "simpatičan", drugi ga smatraju nedorečenim i jeftinim.

Davor Janjić, Enis Bešlagić i drugi bosanski glumci pojavili su se na svečanoj premijeri filma "Duhovi Sarajeva", projektu koji se, zbog financijskih poteškoća, dovršavao čak dvije godine. Iako ga filmski kritičari nazivaju osvježenjem, prigovaraju mu zbog nekvalitetnog scenarija i nerijetko patetične glume, no dobro odrađena marketinška strana urodit će, ako je suditi po uspješnoj premijeri, dobrom gledanošću.

Severina u filmu tumači lik Olje, Splićanke koja u Sarajevo dolazi kako bi pronašla mlađeg brata. Kad upozna sitne lopove Pika i Trefa, "mijenja ploču", a na kraju iz Sarajeva bježi s kovčegom punim novca. Scenarij "Duhova Sarajeva" djelo je Envera Puške, uvelike zaslužnog za uspjeh filma "Go West", dok se za glazbu pobrinuo Hari Mata Hari. Sredstva od ulaznica u Bosni i Hercegovini ići za obnovu stare Trebevićke žičare, oko koje se vrti radnja filma.

"Duhovi Sarajeva" u Hrvatskoj, točnije Zagrebu, premijeru će imati za dvadesetak dana, upravo u vrijeme kad Severina namjerava finalizirati dugo očekivani album kojeg već godinu dana snima s Goranom Bregovićem. Iako će gotov biti početkom 2008. godine, Severina je najavila kako će u prodaju krenuti u ožujku, mjesecu žena, jer je, tvrdi Seve, riječ o jednom "tipično ženskom albumu".

D.K.
Foto:
dnevniavaz.ba/Index

Pročitajte više