Tajči: Na vrhuncu slave osjećala sam se prljavom iznutra

OSVRĆUĆI se na hrvatsku karijeru Tatjane Cameron poznatije kao Tajči, danas ju mnogi nazivaju fenomenom, i to ne samo zato što je u kratkom vremenu osvojila publiku bivše Jugoslavije i postala jedna od najvećih zvijezda naših prostora. Posebno je, naravno, zanimljiva jer je na vrhuncu slave ostavila obitelj, prijatelje i suradnike te otišla u SAD, a časopisu Catholic New World ovih je dana objasnila zašto se odlučila na takav korak.

"Dok sam bila na vrhu, bila sam jako nesretna. Bila sam tinejdžerka i činila tipične greške za mlade ljude koji ne žive po Deset Božjih zapovijedi. Nisam znala da sam griješila, dok se nisam počela osjećati osamljenom i prljavom iznutra", priča Tatjana Matejaš Cameron Tajči časopisu Catholic New World, samo jednom od medija takve vrste koji danas, 20 godina nakon probitka u Hrvatskoj, prate njezinu glazbenu karijeru.

Video: "Bube u glavi" zamijenila veličanjem Boga

.

"Nakon svega toga, bila sam jako zbunjena. Bila sam najpoznatija osoba u zemlji, imala sam novac i sve što poželim, ali sam i dalje proživljavala teške trenutke sama sa sobom. Razmišljala sam - što da učinim s vlastitim životom?", kaže Tajči, koja je danas majka trojice sinova, sretno udana i vrlo tražena po američkim crkvama.

U Americi tajila poslovne uspjehe

Kad je otišla u SAD, trudila se da nitko ne zna za njezine poslovne uspjehe na našim prostorima pa je otkazala sve nastupe za dijasporu i okrenula se duhovnoj glazbi, ali i načinu života. "Za razliku od dvorana s tisućama ljudi u Hrvatskoj, u SAD-u sam prvo čistila podove u glazbenom studiju, ali sam bila puno sretnija", priznaje Tajči i dodaje da danas ima listu zahtjeva s gotovo tisuću zainteresiranih poslodavaca koji žele slušati njezine izvedbe najpoznatijih duhovnih šansona, ali i autorskih pjesama.

Iako se uglavnom kloni hrvatskih medija, prije nekoliko godina dala je izjavu o Severini, njezinoj najvećoj estradnoj konkurentici početkom devedesetih. Za obje se pjevačice, naime, tada brinuo Zrinko Tutić, a novine su tada pisale o navodnim svađama do kojih je dolazilo zbog odabira pjesama.

Nedostojanstvena Severina

"Severina je jedna prekrasna žena, a vuče tako nedostojanstvene poteze", izjavila je Tajči nakon što je Seve otišla na Eurosong u Atenu. Nekadašnja seks bomba tako je, eto, postala moralna dušobrižnica koja, iz pozicije čiste kršćanske duše, s osudom gleda na sve koji igraju na kartu seksa, baš kao i ona dok je u legendarnoj narančastoj opravici polugola pjevala: "I što mogu kad bez tebe ne mogu, hajde, nisam više curica...".

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara