Severina i na lizaljkama?

LIZALJKA je i opet u modi, i to sve češće u obliku srca, čarobnog štapića, a u zadnje vrijeme, i s neizbježnim likom Harryja Pottera, tko zna, možda jednom i s likom Seve Nacionale?

"Imate li lizaljke" - pitanje koje se sve češće čuje. Dobro djeca, ali kako objasniti da su se na lizaljke "napalili" odrasli, primjerice, studenti i biznismeni? Lizaljke su postale obaveznom opremom djevojaka odjevenih poput Lolita, nevinih i provokativnih u isto vrijeme: dokoljenke, tenisice ili rolerice, kosa svezana u repiće ili palmice, s torbicama nalik na đačke - i s lizaljkom u ruci.

Očigledno lizanom na vrlo seriozan način, "s jasnim erotskim konotacijama", piše Vlado Markota iz "Podravke" u napisu "Povratak lizaljki".

Te žene, često baš ne i jako mlade, iako se predstavljaju kao curice, preferiraju tradicionalne lizaljke, okruglastog ili izduljenog oblika, koje ih podsjećaju na djetinjstvo i ranu mladost. Takve se rado ližu u Japanu i istočnoj Europi. U "ostatku svijeta", od tradicionalne je lizaljke ostao samo štapić!

Amerikanci i Europljani "poludjeli" su za okusom mente i svježim dahom te su lizaljke postale neka vrsta laganog i zabavnog deserta. Za probirljive, tu su još okusi jabuke, lubenice, dinje i limuna. A što se tiče oblika, zanimljivo je, "kugla" nije dobro prošla na tržištu. Kod nas bi, razmišlja Markota, uz Harryja Pottera, možda na lizaljkama dobro prošla Severina?

Pročitajte više