Severina nepoželjna u splitskom HNK

SEVI NACIONALE će nastup na daskama kazališta njenog rodnog grada, sudeći po reakcijama čelnih ljudi splitskog teatra, ostati tek pusta želja.

Multimedijalna "djevojka sa sela" poželjela je svoju monodramu "Čekajući svog čovika" uprizoriti u Splitu, ali je naišla na odbijenicu intendanta kazališta Milana Štrljića i umjetničkog ravnatelja Petra Selema.

No, u obranu su joj stali poznati splitski glumci, za razliku od njihovih zagrebačkih kolega, koji su tražili da Severina uplati honorar Sindikatu glumaca za svaki nastup kojim oduzima gažu profesionalcima sa akademijom.

Intendant Štrljić hladno je Severinu otpravio u vojarnu Loru, gdje po njegovom mišljenju može nastupati, jer u njegovoj kući "nema mjesta za estradne eksperimente", piše Slobodna Dalmacija.

Severini stranu drže Zoja Odak i Josip Genda, prvaci splitskog HNK. Arijana Čulina također nema ništa protiv da umjetnica iz Dugopolja nastupi na istoj pozornici kao i ona, vjerojatno zato što i sama tezgari na sto strana; od novina i televizije, do književnosti o "onim stvarima".

Decentna Ksenija Prohaska smatra da iz poštovanja prema velikim umjetnicima koji su nastupali u splitskom kazalištu treba zadržati profesionalnu razinu i ne dopuštati olako skakanje iz jedne branše u drugu.

Gorak okus koji je kod nje ostao nakon što je puk na Poljudu u uvertiri utakmice protiv Brazila izviždao, Severina je pokušala isprati ubiranjem aplauza "elite" koja hodočasti u teatar. Izgleda da će povratak kredibiliteta u rodnom gradu morati potražiti u neposrednoj blizini stadiona, točnije u Lori.

Z.A.

Pročitajte više