Severinin novi album "samo što nije izišao", počinju planovi za turneju

PROŠLE su četiri godine od "Severgreena", posljednjeg albuma splitske pjevačice koji je, prema nekim informacijama, podbacio u prodaji, ali je Severinu ipak zadržao na top listama, prvenstveno zahvaljujući hitovima "Hrvatica" i "Adam i Seva". Nakon dvije godine najavljivanja novog albuma, od njezinog menadžera Tomislava Petrovića doznali smo kako je album u završnoj fazi, a na policama će se, za divno čudo, naći u zadanom roku - do sredine travnja.

"Ne znam zašto ste me zvali, pa nemam nove pjesme", rekla je Severina nastupajući na Trgu bana Jelačića povodom početka Snježne kraljice. Doista, posljednjih nekoliko godina provela je nastupajući s dobro provjerenim hitovima, a početkom godine izjavila je kako će smanjiti intenzitet nastupa, vjerojatno svjesna da je najveći dio njezine publike koncert s istim pjesmama odgledao i po nekoliko puta.

Operacije glasnica i nosa, prekidi i mirenja s Matom Čuljkom i navodne svađe s Goranom Bregovićem, autorom većine pjesama - sve je to obilježilo snimanje novog albuma koji (i dalje) nosi radni naziv "Tridesete". Kako doznajemo, Severina je nedavno snimila i promotivne fotografije, a za njen novi imidž pobrinuo se Viktor Drago. Priča s Robertom Severom, čija je muza bila u vrijeme "Severgreena", očito je neslavno propala.

Severina nastavlja graditi i glumačku karijeru, koju je prije nekoliko godina započela u mjuziklu "Karolina Riječka". Prošle se godine i u svijetu filma pokazala kao pravi "marketinški mamac" - film "Pijetlov doručak" u kojem se pojavljuje tek na tri minute postao je najgledaniji film u povijesti Slovenije, a bosanski "Duhovi Sarajeva" izazvali su pravu pomutnju na Sarajevo Film Festivalu. Iako je od glavne uloge u mjuziklu "Marilyn Monroe: Seks bomba" odustala zbog novog albuma, doznajemo kako priča još nije gotova - premijera mjuzikla pomaknuta je za jesen, pa postoji mogućnost da će se Seve ipak pojaviti u ulozi legendarne holivudske seks bombe.

Nakon izlaska dugo najavljivanog albuma, pjevačica kreće na veliku turneju koja će, doznajemo, obuhvatiti čitavi Balkan i postaviti nove standarde što se tiče megakoncerata domaćih zvijezda. Režije se prihvatio splitski redatelj Ivan Leo Lemo, koji je sa Severinom surađivao na prošlogodišnjem koncertu kojim je otvorila umaški ATP turnir.

D.K.
Foto: Index

Pročitajte više