Sin Michaela Douglasa osuđen na pet godina zatvora zbog droge

SIN GLUMCA Michaela Douglasa osuđen je na pet godina zatvora zbog dilanja droge unatoč javnoj molbi, upućenoj sucu, od strane njegova oca i djeda, da bude blag pri izricanju kazne. Cameron Douglas priznao je krivnju tijekom saslušanja na sudu u New Yorku te mu je sudac Richard Berman odredio maksimalnu kaznu od pet godina zatvora. 32-godišnji Cameron uhićen je u kolovozu prošle godine u jednom njujorškom hotelu, gdje su kod njega nađene velike količine metamfetamina. Tužitelji su dokazali da je mladi glumac prodavao drogu koju je i sam uzimao, a prevozio ju je iz Kalifornije do New Yorka.

Sudac je rekao da je uzeo u obzir brojna pisma koja je primio u vezi određivanja kazne za Camerona. Holivudska legenda, 93-godišnji Kirk Douglas napisao je sucu da želi prije smrti vidjeti unuka kao uspješnog glumca. Michael Douglas i njegova supruga, Catherine Zeta - Jones u posebnom su pismu poručili da je Cameronu potrebnije liječenje, nego zatvor. 65-godišnji Michael bio je na saslušanju za svog sina u društvu bivše supruge i Cameronove majke, Diandre Luker. Nakon izlaska iz zgrade suda nije davao izjave, ali razočaranje i tuga na njegovom su licu bili očiti.

Cameron je već bio u zatvoru zbog droge, i to 1999. te 2007. godine. Pokušavao je izgraditi karijeru glumca, ali prilično neuspješno. Imao je samo manje uloge u filmovima Jackieja Chana "Mr Nice Guy" i u "It Runs in the Family" gdje je glumio s ocem.

Pročitajte više