Slavko Sobin dobio brojne pohvale zbog geste: "Ako nekome od starijih susjeda treba pomoć..."

Foto: Instagram

SLAVKO SOBIN dobio je brojne pohvale svojih fanova i pratitelja zbog nesebične geste.

"Ako nekome od 'starijih' susjeda treba pomoć s odlaskom po namirnice i slično, dok traje ovo ludilo, slobodno se javite. Slavko", piše na poruci koju 35-godišnji glumac drži u rukama, a na kojoj piše i njegov broj mobitela (koji je cenzurirao za Instagram iz razumljivih razloga). 

"Kad smo bili dica i igrali se ispred zgrade, bilo je najnormalnije da nam netko od starijih susida s prozora vikne da mu odemo po jaja i mliko. Otišli bi u dućan, odnili im gore, pitali Jel mogu dobit čašu vode i sišli se nazad igrat. Nit sam ja nešto pretjerano plemenit, nit je ovo moja ideja (hvala @modakomoda na postu iz susjedstva u San Franciscu) i dio mene čak misli da je seljački što ovo stavljam na Instagram umjesto da to radim privatno i skromno, ali ako mogu bit primjer bar pet, šest mlađih ljudi, isključivo na temelju vlastitog odgoja, evo - ponudi pomoć. Tebi ništa, susidu sve", napisao je Sobin uz fotografiju.

"Bravo Slavko, neka si to objavio, nadam se da će potaknuti i ostale na solidarnost", "Imaš 45 tisuća pratitelja. Nek je samo stotini poruka došla do mozga, puno si napravio", "ja ovo nisam shvatila seljačkom gestom nego pohvalnom i drugima za primjer", pisali su glumčevi pratitelji.

"Bravo, sad nije tren za misliti što je seljački, a što nije", komentirala je Ana Gruica, a puni hvale za Sobinovu gestu bili su i Iva Radić, Zsa Zsa... Neki su ukazali i na činjenicu kako na Facebooku postoji grupa Jedni za druge, u koju se već učlanilo više od 6 tisuća ljudi.

Inače, i Petra Nižetić od koje je Sobin posudio ideju izrazila je oduševljenje svojim susjedima. "Kad sam doselila u San Francisco mislila sam da su ljudi ovdje fake jer sam vjerovala predrasudama o Amerima. Očekivala sam da susjed susjeda ne pozdravlja, a kamoli da jedan drugome znaju ime. Kako li sam se samo prevarila. Ili sam možda imala ludu sreću da je baš naš kvart the best neighborhood in San Francisco. Meredith i John, naši prvi susjedi, su nam došli zaželjeti dobrodošlicu par dana nakon što smo uselili u kuću. Kada se Jozo rodio, pristojno su pričekali da prođe prvi mjesec nakon čega su se pojavili na kućnom pragu s cvijećem i plišancem, mlađa kći nacrtala mu je crtež, a starija se ponudila da će ga bejbisitati kad poraste. Do sada su nam uštedjeli sigurno par Benjamina poslavši nam poruku kad bi vidjeli da nismo pomaknuli auto za street cleaning. Stariji susjed Jake koji živi par kuća niže, ničim izazvan, donio je djetetu igračku. Poštar nam je jednom prilikom ostavio pred kućom sadnice jer je imao viška.
Već dvije godine za redom održavamo block party, svatko otvori svoju garažu, donese nešto spize i cuge, obilazimo jedni druge, malo popričamo. Vernan i ekipa vrte hulahop i puše ganđu, John dovede par prijatelja pa sviraju surf, djeca trče bosa zamazana slajom oko usta. U mojem susjedstvu živi i Jan, autorica ove poruke koju osobno ne poznajem, ali bih se rado družila s njom. Poznajete li vi svoje susjede?", napisala je ona.

Pročitajte više