Slovenski ´kiks godine´ napravila bivša gradonačelnica Ljubljane

IZJAVA bivše gradonačelnice Ljubljane Vike Potočnik da slovenskom prijestolnicom treba upravljati fakultetski obrazovana osoba proglašena je u anketi televizijske postaje POPTV ´kiksom godine´ jer je zbog nje svoj položaj morala prepustiti konkurentici koja ima završenu srednju školu.

Imate samo završenu gimnaziju, pa vam preporučujem da najprije steknete odgovarajuće akademsko obrazovanje, izjavila je u jednom od televizijskih ´dvoboja´ svojoj konkurentici Danici Simšič bivša gradonačelnica. To su joj birači, zbog podcjenjivanja protivnika, vratili uskraćivanjem glasova iako je smatrana izrazitom favoritkinjom na izborima za prvu damu glavnog grada Slovenije, a na to mjesto su sa 54 posto glasova izabrali upravo kandidatkinju s ´neadekvatnim´ obrazovanjem.

Drugo mjesto u izboru za kiks 2002. godine osvojila je trasvestitska skupina ´Sestre´, odnosno odluka televizijskog žirija i gledatelja da se pjesma ´Samo ljubav´ spomenute skupine pošalje kao predstavnica Slovenije na eurovizijsko natjecanje za ´eurosong´.

Pročitajte više