Od Slavonije do Dalmacije: Seksi kupačice na svakom koraku



I OVOG su vikenda u Split stigli brojni turisti. Neki od njih samo u splitskoj luci "hvataju" trajekte za otoke, a neki su godišnji odmor odlučili provesti upravo u gradu pod Marjanom. Popularna splitska plaža Bačvice i danas je od ranog jutra prepuna kupača, što ne čudi jer je temperatura zraka debelo premašila +30. Očekuje se da će se ovog vikenda živa na termometru uspeti i do 40 stupnjeva Celzijevih.

U Makarskoj je i ovog vikenda omiljeni rekvizit za plažu luftić, na kojem se bez problema možete otisnuti prema pučini i odvojiti malo od gužve na krcatoj plaži. Osvježenje su u vodi potražili i Varaždinci i to na jezeru Motičnjak, poznatom i kao Aquacity ili "varaždinsko more". Jezera Bundek i Jarun te gradski bazen na Šalati poslužili su kao osvježenje onima koji vikend umjesto na Jadranu provode na vrućem asfaltu metropole.

Velikogoričani su spas od vrućina potražili u obližnjem jezeru Čiče, dok su tisuće stanovnika Slavonskog Broda pohrlile na kupalište Poloj, na najveću i najljepšu pješčanu riječnu plažu u Hrvatskoj. Stanovnici Rijeke i Zagreba također su pokušavali naći bilo koji način da se rashlade. Neki su se na ulici polijevali vodom, drugi su jeli sladoled, a jedan je psić osvježenje potražio u fontani na Zrinjevcu. Vruće je bilo i u Osijeku gdje je živa u termometru došla čak do 38 stupnjeva. Ulice su bile prazne, a kupališta puna. Neki su se rashladili u gradskoj fontani, a neki na poznatom kupalištu Copacabana.

Pročitajte više