Srbin otvorio lijes majke prije sprovoda pa doživio šok

Ilustracija: Slavko Midzor/PIXSELL

RADMILA JOVANOVIĆ iz Male Ježevice u Srbiji skoro je sahranjena na tuđem grobnom mjestu i u tuđem lijesu, piše srpski Blic. Naime, pogrebnici su zamijenili lijesove s tijelima dviju žena pa je tako 57-godišnja preminula žena skoro zauvijek ispraćena na pogrešnom mjestu.

Ono što je situaciju učinilo još bizarnijom je to što su spomenuti pogrebnici Radmilu odjenuli u odjeću trećeg pokojnika. "Malo je nedostajalo da ne završim na psihijatriji, ne samo ja nego i moja sestra, otac i ujak", rekao je Slaviša Jovanović, sin preminule Radmile koji je primijetio što se dogodilo kada je sa sestrom došao u bolničku kapelu odjenuti majku za sprovod. 

Kada su otvorili lijes, vidjeli su nepoznato i znatno starije lice koje nije nalikovalo onom njihove majke. "Pogrebnici su nam rekli kako je to naša majka, ali da joj se lice promijenilo u dva dana te da ju je teško prepoznati. Nisu nas u to uvjerili, a novi šok sam doživio kada sam vidio da je obučena u muško odijelo", prisjetio se Slaviša.

Potom je u kapelicu stigla i liječnica koja je potpisala Radmilinu smrt te je tako potvrdila grešku koju pogrebnici nisu htjeli sami priznati. "To nije ta žena, to je ona baka koja je preminula jučer", rekla je liječnica.

Naposljetku se ispostavilo kako je Radmila prevezena u kapelu Bakionicu, i to na isti dana kada je planirana sahrana bake koja je slučajno stavljena u Radmilin lijes. Obitelji preminule bake odmah su javili što se dogodilo pa su tijela na vrijeme zamijenjena.

Pročitajte više