Sretna Nova 2006. godina!

GDJE dočekati Novu godinu, pitanje je koje svake godine muči mnoge. Kako nam meterolozi najvaljuju nepovoljne vremenske uvjete, ledenu kišu i snijeg, vjerujemo da će biti puno onih koji će poželjeti ostati kod kuće. Ako se to dogodi i ako u 2006. uđete spojeni na internet, donosimo popis web stranica na kojima možete uživo pratiti doček na nekim atraktivnim svjetskim destinacijama.

Velike televizijske kuće poput BBC-a, CNN-a, i MSNBC-a, svake godine nude direktan prijenos dočeka Nove godine, pa će zasigurno mnoge svoje posjetitelje i u 2006. uvesti prijenosom organiziranih dočeka na trgovima svjetskih metropola, zahvaljujući web kamerama koji su tamo postavljene.

Masovni doček na londonskom Times Squaru pratit će stranica EarthCam, dok preko stranice www.webcam-index.com možete pogledati kako će Novu godinu dočekati i proslaviti u Sydneyu, Londonu, New Yorku, Moskvi, Hong Kongu i Parizu.

Na trgovima mnogih hrvatskih gradova već se tradicionalno organizira doček Nove godine. Tako će biti i ove, a veliki gradovi poput Zagreba, Splita, Rijeke i Dubrovnika angažirali su hrvatske glazbene zvijezde. Dubrovnik, koji je zadnjih godina svjetska novogodišnja hit destinacija svoje će goste na Stradunu uz glazbeni program počastiti i s 5000 čaša šampanjca.

Osim klupskih dočeka u Zagrebu i drugim većim gradovima, u ponudi su i dočeci u europskim prijestolnicama, skijalištima, egzotičnim mjestima, pa čak i u vlaku.

U metropoli Austrije, gradu u kojem je stvarao glazbeni genij Wolfgang Amadeus Mozart taktovi njegove glabe označit će početak Nove godine u kojoj će se obilježiti 250. godišnjica od rođenja velikog kompozitora. Beč priprema već tradicionalno bogat novogodišnji program na dugoj tzv. "Novogodišnjoj stazi" od skoro četiri kilometra.

Najavljuje se bogat program klasične, zabavne i pop glazbe na brojnim otvorenim pozornicama. Svečanosti dočeka pripremaju se u hotelima, kazalištima, muzejima, dvorcima, kavanama i luksuznim brodovima na lijepom plavom Dunavu.

Gdje god se našli u prvim minutama 2006. godine, redakcija Indexa želi da vam ona bude sretna i uspješna!

Pročitajte više