Stella McCartney protiv kože u modi

STELLA McCARTNEY odgovorila je na optužbe boraca za prava životinja Animal Alid, koji su je napali zbog suradnje sa sportskom markom Adidas koja, kako oni tvrde, u svojim proizvodima koristi kožu klokana.

Optužbe na račun Stelle McCartney stigle su mjesec dana prije njezine prezentacije kolekcije Adidas by Stella McCartney na London Fashion Weeku. Njezin glasnogovornik je za britanske medije izjavio kako je Stella dugogodišnja vegetarijanka, te kako se i sama u nekoliko navrata borila protiv korištenja životinjske kože u modne svrhe te da njezina kolekcija "Adidas by Stella McCartney" prilikom nastajanja nije uključivala nikakvu okrutnost prema životinjama. 

"Sav accessories dizajniran u suradnji s Adidasom je napravljen od umjetne kože i zamjenskih materijala. Korišteni su inovativni materijali uz koje obuća i dalje zadržava vrhunske performanse, što znači da korištenje prave kože nije nužno", rekao je njen glasnogovornik. Na ovaj način Stella McCartney distancirala se od Adidasa i njihovih ostalih proizvoda.

N.D.

Pročitajte više