Tange su ove godine očito hit: Pogledajte nastup Španjolaca, plesači šokirali publiku

Screenshot: YouTube

ŠPANJOLSKU na Eurosongu predstavlja duo Nebulossa, a snimke njihovog nastupa u finalu španjolske Dore postale su viralne. Dok pjevačica Mery Bas izvodi pjesmu Zorra, plesači se skinu iz crnih odijela u malene korzete i tange te pokazuju gole stražnjice. 

"Majka je stigla", "Respekt Španjolskoj što šalje ženu u srednjim godinama na natjecanje puno 20-godišnjaka", "Slušam ovu pjesmu cijeli dan", samo su neki od komentara ispod videa na YouTubeu. Ipak, Španjolci su na eurovizijskim kladionicama tek na 20. mjestu.

Pjesma na udaru kritika zbog naslova

Inače, španjolski premijer Pedro Sánchez stao je u obranu eurovizijske pjesme svoje zemlje nakon što je proglašena "antiženskom". Prema BBC-ju, elektro-pop pjesma dua Nebulossa našla se na udaru kritika zbog naslova koji znači "lisica".

Ta se riječ često koristi kao "kučka" ili "drolja" u španjolskom slengu. U priopćenju Feminističkog pokreta grada Madrida stoji da pjesma "vrijeđa žene na seksistički način", no premijer Sánchez je odbacio kritike rekavši da pjesma "dovodi u pitanje seksističke stereotipe".

Tange su ove godine hit

Podsjetimo, u tangama će ove godine nastupiti i finski predstavnik Windows95man, koji će svoju zemlju predstavljati s pjesmom No Rules. Fotografije njegovog nastupa objavljene su na Instagramu i Twitteru.

"Ovo je užasno. Ajmo cijeniti pravu glazbu poput Slovenije ili Portugala, a ne ovakve sprdnje", "Ako ovo prođe u finale...", "Nadam se da će završiti s 0 bodova", "Degutantno", "Ovo je prečudno", "Ne znam kako Fincima nije neugodno", "Dajte se odjenite", pišu ljudi.

Pročitajte više