Tate izluđuju mame drijemajući dok beba plače

POLOVICA britanskih očeva nastavlja drijemati ili se pravi da spava kada njihove bebe noću zaplaču, izazivajući kod mnogih mama osjećaj uvrijeđenosti, pokazalo je jedno upravo objavljeno britansko istraživanje.

Uz tih 52 posto očeva koji ne ustaju na piskutavi glasić svoje bebe, još 22 posto njih ustaje tek kada se njihova partnerica već izvukla iz kreveta.

Izostanak potpore izaziva kod šest od deset majki osjećaj gorčine u odnosu na njihove partnere, utvrdilo je istraživanje. Nemirne noći također znače da 86 posto mama više preferira odmor nego seks.

"Zapanjujuće je kako je toliko veza preživjelo bebinu agresiju, no nažalost, neke od njih nikada se nisu oporavile. A problem je složen i stoga što sada kod mnogih parova s bebom oboje partnera rade i osjećaju se užasno premoreni", kaže urednica časopisa "Majka i dijete" Elena Dalrymple, čiji je list proveo istraživanje na 2.000 roditelja diljem Velike Britanije.

Istraživanje je također pokazalo da većina beba počinje redovito noću spavati sedam sati tek s oko pet mjeseci starosti, dok ih trećina ne spava tijekom cijele noći do dobi od 18 mjeseci.

Pročitajte više