"The Doors" ponovno na turneji

ROCK skupina "The Doors" su ponovno na turneji, naravno bez Jima Morrisona, i s mnogo pravnih zavrzlama za vratom.

Ne čelu grupe nalaze se članovi koji su je utemeljili - Ray Manzarek na klavijaturama i gitarist Robby Krieger, te Ian Astbury iz "The Culta". "Doors 21st Century" svira klasične skladbe i novu glazbu Doorsa.

"Jim je umro 1971. i tada ga nitko nije mogao zamijeniti", izjavio je Krieger. Dodao je da se tridesetak godina nakon njegove smrti taj problem ne čini tako nerješivim.

Nova grupa uključena je i u tri sudske parnice. Prvobitni bubnjar John Densmore podigao je tužbu protiv Manzareka i Kriegera u veljači tvrdeći da koristeći ime oni krše registriranu marku skupine. Njegove optužbe odbačene su u svibnju.

Drugu tužbu podigli su Morrisonovi roditelji i svojta u svibnju optužujući Manzareka i Kriegera da novom glazbom i turnejama ugrožavaju ugled grupe. Tužbu je podigao i bivši bubnjar grupe "Police" Stewart Copeland, koji je 2002. svirao u novim Doorsima, a Manzarek i Krieger zamijenili su ga nakon što je slomio ruku. Tražio je više od milijun američkih dolara odštete, no uspio se prijateljski nagoditi u lipnju.

Pročitajte više