The Guardian odabrao najbolja mjesta u Zagrebu za uživanje u hrani i piću

 Foto/Screenshot: Facebook/The Guardian

BRITANSKI The Guardian ponovno se dotaknuo Zagreba te ovaj put sastavio listu od deset najboljih restorana i bistroa u hrvatskoj metropoli.

Kao najbolje mjesto za doručak odabrali su Bistroteku u Teslinoj ulici u kojoj preporučuju mljevene pahuljice s chia sjemenkama, jabukama i cimetom ili poširana jaja na tostu sa sirom, špinatom i slaninom.

Drugi na listi našao se Mali Bar Ane Ugarković, gdje ih je oduševila dimljena tuna s umakom od šafrana te salata od kravljeg sira, rotkvica, lješnjaka i prepeličjih jaja.

Oduševio ih je i La Štruk, mjesto koje nudi samo štrukle, a posebno ih je zadivila njihova terasa. Za odličnu šalicu kave preporučili su Qahwu u Teslinoj ulici, gdje sami prže kavu najbolje kvalitete.

A Most Unusual Garden na Horvaćanskoj cesti oduševio ih je svojom neobičnom vrtnom terasom i kućicom na drvetu. Oduševljeni Britanci tvrde da se zbog ovog mjesta isplati voziti javnim prijevozom 20 minuta od centra.

Preporučuju i Velvet Café u Dežmanovoj ulici koji poslužuje izvrsnu kavu i kolače te sve to spaja s pomno osmišljenim interijerom.

Sherry's Vines & Bites osvojio ih je craft pivima te širokom gastro ponudom. "Ovdje uživaju svi, neki dok sjede na bajkovitoj terasi, a drugi dok slušaju jazz bendove", pišu Britanci.

Dubravkin put su preporučili za "fine dining" na ugodnoj, jedinstvenoj lokaciji te preporučuju riblji meni.

Za romantični izlazak preporučuju bistro Vještica, smješten kod uspinjače, koji nudi širok izbor vrhunskih gastro specijaliteta.

Restoran Pod Zidom osvojio ih je jelima koja svakodnevno rade od svježih namirnica s obližnjeg Dolca te su s njim zatvorili listu najboljih gastro mjesta u Zagrebu.

Pročitajte više