Tom Cruise se oštro obrušio na psihijatriju

GLUMAC Tom Cruise još je jednom pokazao svestranost svoje osobnosti. Gostujući u emisiji američke tv kuće MSNBC, Tom se oštro obrušio na novinara Matta Lauera koji je, nakon razgovora o Tomovom novom filmu "Rat svjetova", u razgovor suptilno ubacio temu psihijatrije.

Tom, koji je po uvjerenju pripadnik Scijentologije, nedavno je rekao kako je glumica Brooke Shields krivo postupila kada je izlazak iz krize postporođajne depresije tražila uz pomoć psihijatra i antidepresiva. Voditelj emisije je iskoristio priliku i Tomu je spomenuo temu na što je glumac iznio svoje protivljenje psihijatriji i liječenju psihofarmacima, poput Ritalina.

"Puno je drugih metoda, poput primjerice, uzimanja vitamina, fizičke aktivnosti, a lijekovi nisu rješenje. Brooke sam poručio da je jednostavno pogrešno informirana, ne poznaje povijest psihijatrije." - objasnio je Tom.

"Ako počnete pričati o kemijskoj neravnoteži, morate to onda razviti i pročitati istraživačke radove o tome kako su došli do takvih teorija, u redu Matt? Ja sam to uradio." - rekao je Cruise prije nego se okomio na psihijatrijsku medicinu koju Scijentologija prezire.

"Matt, Matt, Matt, nemate pojma... tako lako... Uopće ni ne znate što je Ritalin." - rekao je Cruise.

"Psihijatrija je pseudo-znanost. Ona (Shields) ne razumije povijest psihijatrije. Ne razumije ju jednako kao što ju ni vi ne razumijete, Matt. Ne poznate povijest psihijatrije. Ja ju poznam." - ustvrdio je Cruise.

Kada je novinar nakon toga rekao kako je poznavao ljude kojima su antidepresivi pomogli, Tom ga je optužio da na nacionalnoj televiziji neodgovorno zagovara lijekove o kojima ima premalo znanja.

"Samo poznavanje ljudi koji su na Ritalinu nije dovoljno. Trebali bi ste biti malo više odgovorni." - zaključio je Cruise.

Pročitajte više