Top 7 podcastova koji razgovore o mentalnom zdravlju čine dostupnima

Gledajući ekran svog pametnog telefona, sigurno se pitaš: "Postoji li podcast koji ne razgovara samo o kriminalnim pričama, sportskim događajima ili pop kulturi, već o nečemu što mi je stvarno potrebno... kao, recimo, mentalno zdravlje?"

Naravno da postoji! I to ne jedan, već nekoliko njih! Zahvaljujući hrpi stručnjaka, strastvenih entuzijasta i iskusnih storytellera, tvoja omiljena aplikacija za podcaste sada može biti i tvoj osobni terapeut - bez sati čekanja u ordinaciji.

 

Evo liste top 7 podcastova koje smo izdvojili za tebe - samo pazi, nismo odgovorni ako se preko noći pretvoriš u psihologa!

 

1. "The Hilarious World of Depression"

Ovaj podcast je pravi paradoks - tko bi rekao da depresija može biti smiješna? Iako se bavi ozbiljnim temama, ovaj podcast uspješno koristi humor kako bi razbio tabue oko depresije. Slušajući ove epizode, možda se počneš smijati do suza, ali u dobrom smislu.

 

2. "Mental Illness Happy Hour"

Još jedan podcast koji miješa humor i ozbiljne teme. "Mental Illness Happy Hour" je kao druženje u lokalnom pubu s frendovima koji neće zasjeniti tvoje probleme sa svojim pričama o tome tko je danas zgodniji na Instagramu.

 

3. "Anxiety Slayer"

Ako si jedan od onih koji doživljava napadaje panike svaki put kad ti stigne notifikacija s Facebooka, ovaj podcast je za tebe. "Anxiety Slayer" će ti pomoći da svladaš te nelagodne osjećaje i naučiš kako se boriti s njima. I ne, ne moraš biti stvarni ubojica da bi to postigao.

 

4. "The Struggle Bus"

Ako ti je svaki dan kao vožnja u gužvi na špici, ovaj podcast će ti pomoći da se ne osjećaš kao da si jedini putnik na tom nesretnom busu. Kroz iskrene razgovore i praktične savjete, "The Struggle Bus" te uči kako preživjeti vožnju životom bez da izgubiš živce.

 

5. "The Calm Collective"

Kad bi samo mogao pronaći neki mir... E pa, sada možeš, uz pomoć "The Calm Collective" podcasta. Uči kako umiriti um, otpustiti stres i uhvatiti se u koštac s emocijama koje te sprječavaju da postigneš zen stanje.

 

6. "The One You Feed"

Ovaj podcast te podsjeća na staru indijansku priču o dva vuka koji se bore u nama. Pomoći će ti da nahraniš 'dobrog vuka' unutar sebe, a ne onog koji samo želi pojesti čokoladicu i gledati Netflix cijeli dan.

 

7. "The Dark Place"

Nemoj da te naslov prevari, ovaj podcast nije o lošim mjestima. Umjesto toga, "The Dark Place" te vodi na putovanje kroz tamne strane uma, s ciljem osvjetljavanja svih tih mračnih kutaka i pokazivanja da se u tami može pronaći i ljepota.

 

Sada kada imaš ovu super listu, nadamo se da ćeš dati priliku jednom od ovih podcastova. Ako se već nisu uspjeli uvući u tvoju rutinu, barem će ti pružiti nešto novo za slušanje dok se voziš tramvajem. Znamo, znamo, najbolji si frend sa svojim playlistama, ali hej, zašto ne probati nešto novo? Za tvoje mentalno zdravlje, naravno!

 

Pročitajte više