Tri doktora potvrdila smrt zatvorenika, on počeo hrkati prije obdukcije

Screenshot: La Voz de Asturias
 
ZATVORENIK čiju smrt su potvrdila trojica doktora počeo je hrkati u vreći u mrtvačnici prije svoje obdukcije, objavili su španjolski mediji.
 
Gonzalo Montoya Jimenez (29), zatvorenik u Asturiji na sjeveru Španjolske, prevezen je u bolničku mrtvačnicu nakon što je pronađen na tlu svoje ćelije i nije pokazivao znakove života, objavili su lokalni mediji. Trojica doktora potpisala su njegov smrtni list u subotu.
 
Obitelj bijesna zbog pogreške
 
Forenzički anatomski institut grada Ovieda shvatio je pogrešku doktora u zatvoru kada je Jimenez počeo hrkati na stolu za obdukciju, objavio je La Voz de Asturias. Jimenez je trenutno na promatranju na odjelu intenzivne njege u središnjoj sveučilišnoj bolnici Asturije (HUCA) u Oviedu.
 
La Voz je objavio da je Jimenez došao k svijesti 24 sata nakon incidenta, koji se smatra slučajem katalepsije, odnosno stanja potpune ukočenosti tijela bez reagiranja na bol uz usporavanje tjelesnih funkcija kao što je disanje. Jimenezova obitelj izjavila je da pati od epilepsije za koju uzima lijekove, ali strahuju da ih nije pravilno uzimao u zatvoru. Naglasili su da osjećaju olakšanje jer nisu izgubili člana obitelji, ali i bijes zbog ovakve pogreške, zbog čega prema nekim izvješćima razmišljaju i o sudskoj tužbi. 

Pročitajte više