Trudna je Lana iz Ljubav je na selu: "Zašto sam si s 21 odlučila uništiti život"

Foto: Facebook

JEDNA od najmlađih natjecateljica ovogodišnje sezone showa Ljubav je na selu, 21-godišnja Lana Kovač, trudna je sa svojim dečkom Marijanom Sarajom.

Sretne vijesti podijelila je na Facebooku. Najprije se fotografirala sa snimkama ultrazvuka, a zatim je objavila i poduži post u kojemu objašnjava kako je odlučila da je upravo ovo pravo vrijeme za nju da postane majka.

"Zašto sam si svjesno odlučila 'uništiti' život već s 21 godinom", naslovila je Lana poduži tekst.

"Ja sam bila netko tko je prvo planirao završiti fakultet, stvoriti nešto u životu opipljivo, neku sigurnost, pa kad sve to bude sigurno i partner i financijska situacija, krov nad glavom itd... E onda bismo mogli početi razmišljati o drugom stanju. Moja učenja meni govore da ja moram slušati emociju, emocija je naše vodstvo uvijek bila i uvijek će biti. Sve što trebamo raditi u životu jest pratiti svoju emociju, ukoliko nas nešto veseli unatoč svim strahovima i svim preprekama to bismo trebali uraditi, ali onda dolazi strah, misli koje nas plaše. Što ako ovo, što ako ono... Našla sam se između svog razuma i duše. Zbunjena", započela je Lana.

"Svim bićem sam htjela biti mama, ali nemam završen faks, ne radim i imam samo 21 godinu, ali toliko sam željela biti mama baš sada! Pored sebe imam također mladog partnera koji je također spreman postati tata, spreman je preslaba riječ. Prvo sam mislila da to želim zato što pored sebe imam partnera i to je sasvim normalno, svi dođu u tu fazu da žele postati roditelji pa tako i ja, no proći će i mene ta faza. Zamislila sam da se gledam s neba te promatram svoj život i tako sam donijela odluku. Studiram ono što me uopće ne zanima, studiram radi straha zbog onog 'što ako'. Mislim da ću prekinuti studiranje. Ja nisam osoba kojoj fakultet treba zbog veće plaće, moj životni moto nije veća plaća, ljudi, ja želim da novac radi za mene, a ne ja za njega", nastavila je.

"Sigurna sam da mogu biti najbolja mama koja najbolje griješi, ali mama koja više nego išta želi raditi na svojim pogreškama. Mama s najboljim odgojnim i dosljednim metodama. Mama koja zna da se sada ne sjeća ni jedne materijalne stvari iz djetinjstva, već emocija, predivnih trenutaka provedenih s roditeljima, nema te stvari, tog novca koji vrijeme s roditeljima može zamijeniti. Bit ću mama koja neće imati puno obaveza i koja će uživati u svakom prvom koraku vlastitog djeteta, svakoj prvoj riječi... Ja imam sve ono što mom djetetu treba, i nisam premlada, nisam si upropastila život, već suprotno, najhrabrija sam buduća mama ikad. Unatoč svim strahovima odlučila sam slušati svoju emociju, vjerujući da će mi majčinstvo samo otvoriti mnoge putove i da ću sigurno i još čvršće prolaziti kroz njih, zajedno sa svojim partnerom koji mi daje toliku sigurnost i vjeru da mi to možemo", zaključila je.

Inače, Lana se na Ljubav je na selu prijavila zbog farmera Hrvoja Gregurića, koji joj je dvije godine ranije pomogao da pronađe pravi put nakon što se s prijateljicama izgubila u šumi. No čini se da je svoju sreću ipak pronašla izvan showa.

Bebu čekaju i Valentina Curić i Vatroslav Tijan, također natjecatelji ovogodišnje sezone Ljubav je na selu.

Pročitajte više