Tukao baku na cesti, to s balkona vidio njezin susjed i naučio ga pameti

Screenshot: YouTube

RUS koji je 88-godišnju staricu spasio od nasilnika koji ju je pričvrstio na tlo i slomio joj rebra kažnjen je novčanom kaznom zbog premlaćivanja napadača.

Leonid Shchepel mora platiti kaznu od 5000 rubalja (oko 500 kuna) jer je pretukao razbojnika koji je napao njegovu susjedu Klaru Melamed na ulici u gradu Klinci u Brjanskoj oblasti.

Shchepel je snimio cijelu situaciju te za svoj čin dobio brojne pohvale na društvenim mrežama.

Klara Melamed u nasilnom je napadu pretrpjela traumu glave i slomljena rebra, dislocirala joj se ruka te je izgubila nekoliko zuba. Unatoč tome, napadač je Shchepela prijavio policiji, a on je dobio kaznu, piše Daily Mail.

"Ne žalim za onime što sam napravio. Klarin život i zdravlje važniji su od novca", rekao je.

"Bio sam na balkonu kad sam vidio muškarca kako tuče ženu koja vrišti. Upalio sam kameru i išao vidjeti što se događa", objasnio je. 

Čim je došao do poprišta situacije, napadača je šutnuo nekoliko puta u lice. "Hajde, tuci se sa mnom, kujo. Tuci se sa mnom", govori mu. Napadač se nije dizao, nego se previjao po podu, a Leonid se okrenuo prema starici i pomogao joj da ustane.

Sudeći prema izvještaju policije, 32-godišnji napadač bio je vidno pijan te je ušao u krivi stan. Kad je pokucao na vrata, a starica mu ih otvorila, mislio je da je ona uljez pa ju je izvukao van i počeo je napadati. 

Dobio je dva mjeseca pritvora, dok traje istraga.

Pročitajte više