Tviteraši o Rvoju, maskoti hrvačkog SP-a u Srbiji: Recite mi da se netko zeza

Foto: RSS/Twitter

SRBI su predstavili maskotu prvenstva u hrvanju i njeno ime. Brko sa šajkačom, srpskom tradicionalnom kapom, zove se Rvoje. To ime podsjeća na jedno od "najhrvatskijih", a Srbi su ga izabrali jer se taj sport kod njih zove "rvanje".

Ova maskota vrlo brzo je postala glavna tema za komentiranje među tviterašima.

"Čekaj, je li Rvoje Rvat?", "Rvoje. Recite mi da se netko zeza, ne zbog imena nego zbog izgleda", "Rvoje, znači lud dan danas, lud", "Rvački savez Srbije predstavio maskotu koja se zove RVOJE. :rvači zajebavaju Vučića", "(H)Rvoje?", "Rvoje? Ok, moj rezervoar neprijatnosti je napunjen. Odlazim s Twittera, za danas", "Maskota treba biti nešto slatko, zanimljivo, privlačno za široke narodne mase. Tko će kupiti i odnijeti kući namrčenu verziju brkatog otomanskog pelivana?" pisali su tviteraši koji su uglavnom iz Srbije.

Inače, Beograd je od 10. do 18. rujna domaćin SP-a u hrvanju.

"Rvoje, kao pravi predstavnik srpskih rvača i domaćina, upoznat će sve koji dođu u Srbiju i Beograd s ljepotom i tradicijom naše zemlje i našeg naroda", stoji u priopćenju koje je srpskim medijima poslao organizator. 

Najavljen spektakularan sportski i zabavni program

Potpredsjednik Hrvačkog saveza Srbije kaže da se u Beogradu očekuje spektakularan program. 

"Siguran sam da će se Srbija ponovo pokazati kao besprijekoran domaćin ovakvih manifestacija na koje su dobrodošli svi dobronamjerni ljudi ove planete. Svjetsko prvenstvo se održava u tri kategorije: grčko-rimski stil, slobodni stil i hrvanje za žene. U Beogradu nas svakako očekuje spektakularan sportski i zabavni program" izjavio je na Rajko Baltić, potpredsjednik Hrvačkog saveza Srbije prilikom predstavljanja Rvoja. 

Pročitajte više