U prodaji uskoro sabrana djela Johnnyja Štulića

SABRANA djela legendarnog Branimira Johnnyja Štulića bi se u prodaji trebala naći do kraja svibnja, a u paketu koji je trenutno u pripremi će se nalaziti čak 15 Štulićevih knjiga te dvostruki CD sa dosad neobjavljenom glazbom. Kako piše Blic, na CD-u će biti snimke sa koncerata Johnnyja i Azre u Mostaru i Banjoj Luci, a Štulić sam crta omote za svoja djela.

"Nedavno sam bio kod Johnnyja u Nizozemskoj i on je dobro. Predano radi na omotima za knjige i CD. Uspjeli smo se dogovoriti da uz komplet njegovih književnih djela ide poklon CD sa koncerata u Mostaru i Banjoj Luci iz 1990. godine. Koncert u Mostaru je bio mirniji i tu je izvodio uglavnom balade i obrade tradicionalnih pjesama, a u Banjoj Luci je bio sa tadašnjom postavom Azre. Johnny je napisao i popratni tekst koji prati izdanje ovog CD-a, a u kojem otkriva što se događalo tih godina. Oba su koncerta bila dio njegove političke kampanje koja se zvala `Ne pokaži da si ufitiljio`, kojom je pokušao predvidjeti događaje koji će se uskoro dogoditi u eks Jugoslaviji", naveo je Bane Gojković, vlasnik izdavačke kuće "Plato", koja će objaviti Štulićeva sabrana djela.

Među Štulićevim sabranim djelima naći će se, između ostalog, njegovi prijevodi i prepjevi Homerove "Ilijade" i "Odiseje", Herodotove "Povijesti", Tukididovih "Peloponeskih ratova", Ksenofontove "Helenike". Tu su i tri Štulićeve autorske knjige: "Smijurijada - autobiografija i komentari", "Azrine pjevane pjesme" i "Govorili su o Džoniju - Novinski tekstovi 1977-2004".

Pročitajte više