U samo tjedan dana skupio gotovo dva milijuna fanova na TikToku, razlog je urnebesan

Foto: TikTok

KANADSKI glazbenik koji se predstavlja pod imenom Lubalin je dobio 1.8 milijuna pratitelja u tjedan dana na TikToku zahvaljujući receptu za složenac od brokule.

Naime, 30-godišnji glazbenik iz Montreala nasumične rasprave na društvenim mrežama uglazbi uz popratni urnebesni video.

S obzirom na to da je sredinom prosinca imao samo pet tisuća pratitelja, a sada ga prate gotovo dva milijuna ljudi, čini se da je pronašao pravi recept za uspjeh.

"Počeo sam se pitati kako mogu svoj glazbeni talent primijeniti na uspjeh na društvenim mrežama. Malo sam istraživao i onda sam pomislio da bi bilo zabavno kada bih snimio screenshot neke rasprave na internetu i pretvorio ga u pjesmu", kazao je za BuzzFeed.

U prvom videu u svojoj seriji "Internet drame", koji je postavio na TikTok 22. prosinca, uglazbio je screenshot rasprave podijeljene na Redditu i pretvorio ga u dramatičnu baladu za dvije osobe.

@lubalin

that escalated quickly... ##sodramatic ##humor ##oldpeoplefacebook ##boomer ##musician ##producer

♬ original sound - Lubalin

"Ne znam koji bi to bio žanr", rekao je Lubalin o melodiji koju je smislio.

"Samo sam pokušavao pronaći dramatične akorde i svirati klavir", kazao je glazbenik.

No nakon nekoliko sati njegov video pogledali su milijuni ljudi i odmah su tražili još.

"Cijeli tjedan su me pitali je li to bilo slučajno i mogu li napraviti još jedan sličan video. I onda sam napravio nešto slično", ispričao je.

U svom drugom videu Lubalin je rekao da je bio nadahnut zvukom Weeknda iz 80-ih, napravio je elektroničku plesnu numeru te ubacio screenshot žene koja se žali da je netko ukrao njezin recept za složenac od brokule i prodao ga kao svoj.

@lubalin

wake up, doris 🥦 ##sodramatic ##humor ##oldpeoplefacebook ##boomer ##musician ##producer

♬ original sound - Lubalin

Djevojka mu je pomagala pri snimanju videozapisa, nosio je uvijače za kosu i kapu za tuširanje kako bi glumio likove koji raspravljaju na internetu.

"Mislio sam da će pritisak biti manji ako ponovim video, ali sada osjećam još veći pritisak za idući", kazao je Lubalin.

Također, glazbenik je kazao kako nije siguran koliko će dugo nastaviti seriju videa, ali zna da njegovi obožavatelji žele još.

"Želim ovo iskoristiti što više mogu, ali isto tako osjećam da će mi to uskoro dosaditi. Također, želim vidjeti mogu li smisliti neke druge koncepte", zaključio je.
 

Pročitajte više