Sad je jasnije otkud im toliko para: Uhićena grupa "bogate mladeži s Instagrama"

Foto: Instagram

VELIKI LANAC prodavača heroina razbijen je ovaj tjedan u New Yorku, a federalne vlasti utvrdile su da je "zlatna mladež" tako zarađenim novcem financirala život na visokoj nozi kojim su se hvalili na Instagramu, piše Daily Mail.

U operaciji su sudjelovali Victor Agosto, poznat kao Bebo, Perfecto Deleon (Fec), Luis Lopez (Lou), Andres Reyes (Dre), Nestor Rivera (Tito Bird) i Peter Vasquez, a bili su locirani na području Brooklyna i Queensa.

Policija je od njih zaplijenila skupocjene automobile i drogu koja uključuje i 12 kilograma heroina u vrijednosti većoj od sedam i pol milijuna kuna. Grupa je povezana s meksičkim kartelom, a drogu su trebali proslijediti u Los Angeles, New York i Chicago.

Među zaplijenjenim autima nalaze se Lamborghini Hurácan, Rolls Royce Ghost, Bentley, Audi R8 Spyder, Mercedes CLS63, Mercedes S550, Porsche Cayenne, Maserati, Range Rover Sport i BMW M4.

Osim toga, dileri su novac od preprodaje droge koristili i kako bi svojim ženama i djevojkama kupovali luksuzne poklone.

Među zaplijenjenim darovima našla su se tako, između ostalog, i dječja kolica Versace vrijedna 20 tisuća kuna, a isti je optuženik supruzi kupio Rolex, Chanelovu ručnu torbicu i Versaceovu haljinu.

"Epidemija heroina je stvarna. Ovi optuženici nisu samo raspačavali velike količine heroina po cijeloj zemlji, nego su nosili i vatreno oružje kako bi zaštitili svoj ekstravagantni način života", rekao je James O'Neill iz njujorške policije.

Budu li osuđeni, svaki od njih mogao bi dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od deset godina.

Pročitajte više