Uhvaćena egzotična zmija iz centra Zagreba

Foto: Facebook

TRI DANA nakon što je objavljeno da nedaleko kliničke bolnice Merkur luta zmija, odbjegla životinja je pronađena. Bezopasna zmija pronađena je u jednom dvorištu u Petrovoj ulici, izvijestila je Udruga Hyla, koja je tragala za njom.

"Tijekom jučerašnjeg kišnog poslijepodneva ponovno smo zaprimili dojavu o uočavanju naše tražene zmije i to u vrtu u dvorištu kuće na Petrovoj ulici, nedaleko zadnje dojavljene lokacije. Djelatnici Udruge Hyla su objasnili da se radi o bezopasnoj životinji i zamolili nalaznike da pokušaju zadržati zmiju dok ne stignemo na adresu.

Naši djelatnici Boris Lauš i Marko Bračić su brzo reagirali i u roku nekoliko minuta pristigli na lokaciju te ostali ugodno iznenađeni viđenim. Gospodin Zoran Prendivoj i Bojan Ibrahimović su, ohrabreni činjenicom da je životinja bezopasna, rukom ulovili zmiju i spremili je u vreću do našeg dolaska. Djelatnici Udruge Hyla su preuzeli zmiju, provjerili u kakvom je stanju, te ju u dogovoru sa Zoološkim vrtom grada Zagreba otpremili u njihove prostorije gdje će joj biti osiguran smještaj.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim građanima na pozivima i iskazima podrške, kao i svim medijima koji su podijelili ovu vijest i pomogli nam u potrazi. Posebice zahvaljujemo gospodi Zoranu i Bojanu na pribranosti i odličnoj reakciji", napisali su. 

Pročitajte više