Unatoč zatvaranju Spaladium Arene koncert Saše Matića održat će se 29. prosinca

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

UNATOČ informaciji, objavljenoj nakon današnje odluke splitskog Trgovačkog suda da se Spaladium Arena zatvara 28. prosinca, koncert Saše Matića, najavljen za dan kasnije, 29. prosinca, ipak će se održati. Naime, Stečajna upraviteljica nad tvrtkom Sportski grad - Tvrtkom posebnih namjena (TPN), koja je upravljala Spaladium Arenom, Natalija Mladineo je još 17. listopada obavijestila javnost da ta tvrtka prestaje raditi jer nema 23 milijuna kuna kako bi podmirila dug Gradu Splitu. 

Neupitan je koncert Saše Matića

Da će Saša Matić ipak nastupati 29. prosinca, potvrdio je Renco Posinković, voditelj prodaje i marketinga Spaladium Arene.

"Arenino obustavljanje rada, zbog blokade Grada Splita, podrazumijeva radnje koje zaposlenici moraju odraditi, kako bi navedeno zatvaranje sačuvalo opremu, koliko je to moguće. To se ne može odraditi u jedan dan, kako je i sudac na Skupštini rekao, nego će se raditi idućih par mjeseci. Što to znači za događaje u 2023. godini, znat ćemo kroz desetak dana, ali jedini je neupitan koncert Saše Matića 29. prosinca, koji sigurno ide", rekao je Posinković.

Na prvom, rasprodanom splitskom koncertu Matiću su se pridružili Željko Samardžić i Milica Todorović te napravili spektakl pred više od 12.000 obožavatelja iz Hrvatske i okolnih zemalja. Stoga su se brojni obožavatelji zabrinuli zbog otkazivanja drugog koncerta, ali stečajna upraviteljica poručuje kako, što se tiče Matićevog koncerta, razloga za brigu nema.

"Koncert Saše Matića je neupitan, on će se sigurno održati, uostalom imamo ugovornu obvezu. Nema nikakve zapreke da se koncert održi. Istaknula bih da je trebao biti održan 18. prosinca, ali se termin poklopio s finalom Svjetskog nogometnog prvenstva pa je prebačen za 29. prosinca. Svakako, najvažnije je da će koncert Saše Matića biti održan", poručila je Natalija Mladineo.

Tvrtka koja upravlja arenom duguje 23 milijuna kuna Gradu

Podsjetimo, na sjednici Gradskog vijeća 15. rujna gradonačelnik Ivica Puljak je izvijestio da TPN duguje 23 milijuna kuna za komunalije Gradu Splitu, koji ne može oprostiti taj dug jer bi to bilo podložno kaznenim prijavama zbog pogodovanja privatnoj tvrtki.

"Svatko tko bi oprostio dug od 23 milijuna kuna Spaladium Areni, koja je privatna tvrtka, bio bi podložan kaznenim prijavama i progonu", rekao je Puljak. Stečajna upraviteljica Mladineo smatra kako je tvrdnja da Grad Split ne može oprostiti dug privatnoj tvrtki "potpuno neprimjenjiva u ovoj situaciji, prvenstveno jer se radi o društvu nad kojim teče stečajni postupak i bilo je moguće sklapanje sporazuma."

Pročitajte više