Urbane Vile poziva vas na inovativni nastup grupe LessThanAMinute

UDRUGA za promociju urbane kulture, Urbane Vile, poziva vas na odličan koncert mladog i obećavajućeg benda LessThanAMinute. Koncert će se održati u zagrebačkom klubu Soba, u petak 20. lipnja s početkom u 21 sat. Kako je utakmica četvrtfinala između Hrvatske i Turske u isto vrijeme kada i koncert, u dogovoru sa bendom i organizatorom odlučeno je omogućiti vam oboje! Utakmicu će biti moguće gledati na velikom platnu, a bend će nam zasvirati za vrijeme poluvremena i odmah nakon utakmice.

Bend LessThanAMinute okupljen je 2005. godine pod imenom koje asocira na neposrednost i izvornost. Glazba je inspirirana balkanskim etno elementima koji su pomiješani sa čvrstim groovom drum'n'bass-ea i house-a. Nastup uživo cijele postave pravi je spektakl, prepun plesnog ritma, obogaćen jazz improvizacijom, a takav bi se zvuk mogao nazvati Electro-Etno. Plesni ritam jedan je od elemenata kojem se pridaje posebna pažnja kao i mantričnim etno melodijama koje prodiru u genetsko sjećanje publike i kojima se nastoji sačuvati glazba u njenoj izvornoj funkciji. Riječi govore o ljubavi i univerzalnim ljudskim vrijednostima, a svi članovi svojim bogatim iskustvom i znanjem stvaraju posebnu atmosferu i idealnu kombinaciju.

LessThanAMinute u svom sastavu broji sedam članova, svih sedam jednako predanih glazbi i stvaranju umjetnosti. Valent Samardžija svira na electric Sazu (narodnom instrumentu sa tri žice i elektronikom za spajanje na pojačalo), Konrad Lovrenčić je na basu, Elvis Penava na gitari, Janko Novoselić na bubnjevima, Hrvoje Nikšić na sintesajzeru, Damir Babojelić brine se za sound, dok Mario Huljev pjeva o ljubavi i univerzalnim ljudskim vrijednostima, bojom i glasovnim mogućnostima koje na brdovitom Balkanu još nisu zabilježene.

Pročitajte više