Večeras počinje drugi Zagreb film festival

NA ZAGREB film festivalu koji će večeras biti otvoren u kinu zagrebačkoga Studentskog centra, od 12. do 16. listopada, prikazat će se oko 60 filmova iz tridesetak zemalja, a u službenoj konkurenciji za festivalsku nagradu natjecat će se 12 dugometražnih, kratkometražnih i dokumentarnih filmova.

Boris T. Matić, direktor Zagreb film festivala, najavio je danas da će na svečanosti otvorenja biti prikazan španjolski kratki film "Ana i Manuel" Manuela Calva i cjelovečernji film "Nedovršena priča" iranca Hassana Yektapanaha. Autori tih filmova nazočit će Zagreb film festivalu.

Dobitnik specijalne nagrade prošlogodišnjeg Zagreb film festivala redatelj Pjer Žalica ove je godine član ocjenjivačkog suda.

U nastavku večeri bit će prikazani i filmovi "Helmut" japanskog redatelja Isamu Hirabayashija te film "Žurka" srbijanskog redatelja Aleksandra Davića čija je ekipa stigla na ZFF.

Zagreb film festival otvorit će zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić.

U sklopu festivala bit će održan i Fesival prvih koji afirmira debitantska ostvarenja u različitim područjima kreativnog izražavanja te dio programa s Festival filma o ljudskim pravima.

Pročitajte više