Video: Može li Toše Proeski posthumno ostvariti svjetsku karijeru?

U SKLOPU Hrvatskog radijskog festivala u Opatiji je premijerno prikazan spot za pjesmu "The Hardest Thing", prvi singl s albuma kojeg je Toše Proeski snimio za inozemno tržište. Spot je sastavljen od kadrova snimljenih na Jamajci 2006. godine, u vrijeme dok je Toše snimao album i pregovarao o velikoj svjetskoj karijeri, koju su mu garantirali poznati producenti i menadžeri, uključujući Andyja Wrighta, koji je u više navrata surađivao s grupom Simply Red.

"Andy je želio upoznati Tošu, njegov temperament i dušu kako bi mogao točno odrediti tip glazbe koji mu odgovara. Tad je Brian Taylor došao na ideju da svi odemo kod njegova oca na Jamajku. U studiju Palma Tylera, koji je bio gitarist slavnog Boba Marleya, Toše i Andy satima su razrađivali ideje za aranžmane. Boravak na Jamajci za Tošu je bio poput realityja. Kamera ga je posvuda pratila. Snimljene su stotine sati materijala", rekla je o spotu Ljiljana Petrović, Tošina bivša menadžerica koja je u Opatiji u njegovo ime primila dijamantnu ploču zahvaljujući nakladama koje je postigao u Hrvatskoj.

Obožavatelji i dalje revni

Uz brojne detalje o spotu i pjesmi, javnosti još uvijek nije poznato kad će Tošin engleski album biti na tržištu niti kakva će ga medijska kampanja pratiti. Ipak, za njegovu glazbu još uvijek ima zainteresiranih, u što su se mogli uvjeriti prisutni na finalu HRF-a - u Opatiju je stigao autobus s nekoliko desetaka njegovih obožavatelja iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a isti su ti fanovi nekoliko dana prije ispred zgrade HRT-a protestirali jer su mu čelnici Porina, s obzirom da nije imao hrvatsko državljanstvo, odlučili uskratiti brojne nominacije.

D.K.
Foto: L.T.

Pročitajte više