Video najava: Aston Martin One-77

JEDINI pariški novitet koji se još uvijek skriva ispod zaštitnog prekrivača je One-77, projekt superautomobila u režiji Aston Martina.

Jedna od posljednjih "gospodskih" marki koja usprkos svim mogućim tržišnim trendovima ne odustaje od tradicije svakako je Aston Martin, oličenje svih specifičnosti koje su posljednjih stotinjak godina ocrtavale britanske ikone automobilskog svijeta. 

Nakon objave prvog teasera Aston Martin ponudio je još jedan, jednako samozatajan i neučinkovit za zadovoljenje naše znatiželje. U Parizu nam je otkriven tek detalj, "plahta" nije išla dalje od prednjeg blatobrana te nas tako opet ostavila razočarane.

Novi korak u najavi jednog od najznačajnijih proizvoda u Astonovoj povijesti je službena video najava u kojoj o automobilu govore čelni ljudi tvrtke. Nema sumnje kako se radi o posebnom automobilu koji će kao nikad dosad pokazati što ime Aston Martina znači u automobilskom svijetu i šire.

Karakterizira ga ručna izrada, napredna konstrukcija i materijali te 7.3 V12 motor sa 522 kW/700 KS. A kao neki orijentir mogu poslužiti okvirne vrijednosti o 320 km/h maksimalne brzine i 3,7 sekundi za ubrzanje do 100 km/h. Kao što kažu njegovi stvoritelji, to u slučaju ovog automobila nije važno, One-77 je umjetničko djelo i kao takvo ga treba tretirati.

Mi ćemo samo još jednom ponoviti kako preko milijun funti vrijedan automobil ima predviđenu nakladu od 77 primjeraka. Budući da je već zaprimljeno stotinjak rezervacija izgledno je povećanje proizvodnje. 

Pročitajte više