Video: "Ne zaboravi stihove" glazbene poznavatelje pretvara u lovaše

SVI oni koji se smatraju enciklopedijom za domaće i inozemne hitove konačno imaju priliku za "laku zaradu" - glazbeni kviz "Ne zaboravi stihove" kreće 17. ožujka na Novoj TV, a novčano nagrađuje sve one koji nakon prestanka glazbe uspiju završiti pjesmu. Show će voditi Igor Mešin, a studio iz kojeg će se emitirati jedan je od najmodernijih u Hrvatskoj i prostire se na tisuću kvadratnih metara.

Ulaskom u studio natjecatelji dobivaju priliku izabrati pjesmu iz kategorija različitih glazbenih žanrova, dekada ili domaćih i stranih izvođača. Natjecatelj će hrabro stati na centralnu poziciju u ogromnom studiju i pred gledateljima te uz pratnju benda Positivo zapjevati stihove koji se projiciraju na studijskim ekranima. Za svaku točno otpjevanu pjesmu, natjecatelj osvaja novčanu nagradu i odlučuje penje li se više prema najvišoj stepenici koja donosi glavnu novčanu nagradu. Mora odlučiti "pjeva li dalje" i riskira dotad osvojeno ili uzima novac i ''odlazi kući pjevajući" zadovoljan "otpjevanim" iznosom.

U svom pohodu prema velikoj glavnoj nagradi, natjecatelju mogu biti od koristi tri pomoći. Svaku od njih mogu koristiti jednom, ali ne i onda kada pjevaju za glavnu nagradu. "Joker-pjevač" dopušta da natjecatelju pomogne jedan od dva prijatelja ili rođaka, kako bi se prisjetio stihova koji nedostaju. Pomoć "Dvije riječi" natjecatelju će otkriti dvije točne riječi u stihu koji treba točno otpjevati, a pomoć "Tri odgovora" dat će mu na izbor tri moguća odgovora. Svaka pomoć može biti upotrebljena samo jedanput, ali ne i za pitanje za veliku glavnu nagradu.

"Ne zaboravi stihove" rađen je prema američkom hitu "Don't Forget the Lyrics" iz 2007., licence produkcijske kuće RDF USA and Brad Lachman Productions. Show je izvrstan uspjeh postigao u SAD-u gdje je podigao prosječnu gledanost FOX-a u večeri u kojoj se prikazuje i potukao konkurentske formate "America's Got Talent", "American Top Model", "Criminal Minds" i dr. U Europi se uspješno emitira u Velikoj Britaniji na Sky One-u, drugu sezonu u Francuskoj, Italiji, Danskoj i Norveškoj, a priprema se u Austriji, Slovačkoj, Hrvatskoj i drugim zemljama.

D.K., Nova TV
Foto: Nova TV

Pročitajte više