VIDEO Posjetili smo studio "Tri, dva, jedan - kuhaj", upoznali novi žiri i kuhali

Foto: RTL

DANAS smo dobili priliku posjetiti studio u kojem se snima popularni kulinarski reality show ""Tri, dva, jedan - kuhaj!", porazgovarati s članovima žirija, ali i vidjeti kako je to biti u koži natjecatelja.

Voditeljica mnogima omiljenog showa Doris Pinčić Rogoznica ukratko nam je predstavila nove članove žirija chefa Matu Jankovića i gastronovinarku Mateju Domitrović Sabo, ali i već dobro poznato lice u showu Tomislava Špičeka.

Također nam je otkrila da nas u novoj sezoni čeka deset parova iznimno zanimljivih kandidata, te da nas očekuju još neke novosti. 

Osim razgovora sa žirijem, dočekalo nas je i jedno malo iznenađenje.

Naime, u konkurenciji s kolegama, dobili smo zadatak pokazati svoje umijeće kuhanja i od predloženih sastojaka, naravno unutar ograničenog vremena, ispeći omlet.

Prvi zaključak, nije natjecateljima lako. Svatko zna ispeći jaje, ali pokušajte se iskazati svojim vještinama i originalnošću pod budnim okom vrhunskih kuhara. Mi smo još dobro prošli jer oko nas nije bilo cijele snimateljske ekipe i kamera koje prate svaki vaš pokret.

Međutim, trema se brzo izgubila jer su članovi žirija svakom od "natjecatelja" pristupili dobronamjerno i opušteno. Ako bi im se činilo da u nečem griješimo dali bi nam savjet kako da to poboljšamo, ali su nas i pustili da izvedemo ideju s kojom smo došli.

"Tako je to i na snimanju", rekla nam je Ivona iz PR odjela RTL-a.

"Kandidati znaju reagirati emocionalno, ali žiri je ovdje da im pomogne i usmjeri ih. Svjesni su da mogu puno toga naučiti od njih, a žiri tu ulaže mnogo truda."

Mate Janković se odlično snašao u svojoj ulozi, ali nam i otkrio kako u privatnom životu koristi svoje kulinarsko umijeće.

"Ja imam samo šest komada posuđa za kuhanje i to mi je sasvim dovoljno. Iako, imam hrpu gadgeta, to mi je slabost. Moram priznati da doma gotovo uopće ne kuham, ali kuham za prijatelje. Stalno me netko traži da uletim sa savjetom, pa se samo izgubi iz kuhinje, navikao sam na to", ispričao nam je on.

 Mateju Domitrović Sabo, kojoj je ovo prvo televizijsko iskustvo, upitali smo ima li tremu.

"Pa i ne baš. Dugo radim za časopis 'Dobra hrana' i često snimamo pa sam navikla na kamere. Sigurno će mi moje iskustvo pred kamerama pomoći da se opustim", kaže ona.

S kandidatima se dobro slaže i ne misli da je prestroga.

"Realna sam. Ako je nešto za desetku dam im deset, ako je za trojku onda dobiju trojku. No, opuste se i oni. Nikad ne skrivaju neke previde, budući da smo im stalno pri ruci u pripremi jela. Već i sami znaju gdje su pogriješili i često to istaknu. Nikad se ne bune kasnije da ocjena nije pravedna. Bit je da se svi zabavimo dok kuhamo", kaže.

Tomislav Špiček se s novim kolegama dobro slaže.

"Ja tu imam iskustva i stojim im na raspolaganju ako im pomoć bude potrebna. Uvijek ću uskočiti", rekao je.

U kuhanju ga najviše veseli kad kuha za nekog njemu dragog, a upozorio je i da su začini vrlo bitni, te da s njima valja biti oprezan.

Od kuhinjskih alata kaže da je bitan dobar nož i lonac, ali naglašava da je najvažnija volja, drugo će sve doći s iskustvom.

A njegovo najdraže jelo?

"Meni je osobno najdraži nedjeljni ručak kod moje mame. Nije važno što se kuha, važna je atmosfera. Tamo je cijela obitelj i onda to sve ispadne kako treba", zaključio je Špiček.  

Pročitajte više