Vijetnam zabranio glumcima sve frizure koje "izazivaju užas"

VIJETNAM je zabranio nastupe svim glumcima koji imaju obrijanu glavu te onima s nepočešljanom ili obojenom kosom, kako bi zaštitio "tradicionalne estetske vrijednosti", objavilo je ministarstvo kulture.

U Propisu 47, objavljenom prošlog tjedna, kaže se kako je ministarstvo na pozornici zabranilo "sve frizure koje izazivaju užas, kosu obojenu živim bojama, nepočešljanu kosu, obrijane glave, odjeću koja previše otkriva i šminku koja nije u skladu s tradicionalnim estetskim vrijednostima".

Ta komunistička zemlja provodi strogu cenuru nad svim javnim izvedbama, ali je novo pravilo izazvalo nezadovoljstvo u kazališnim krugovima.

"Riječ je o stvari iz domene osobnog ukusa, i tu ne bi smjelo biti zabrana", izjavio je za dnevnik Thanh Nien (Mladi ljudi) zamjenik ravnatelja kazališta u Ho Ši Minu Truong Nhuan.

Čovjek koji se u skorije vrijeme sigurno neće pojaviti na pozornici je 73-godišnji Tran Van Hay, o kojemu se pisalo prošlog tjedna zbog kose stisnute u rep nalik na zmiju, za koju kaže da je duga 6,2 metra.

Hay, koji se u svojem selu u južnom Vijetnamu bavi tradicionalnom medicinom, želi ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao čovek s najdužom kosom na svijetu.

Pročitajte više