Vrijeme je za promjene uz dobre navike

Foto: Press

U UŽURBANOJ svakodnevici ne smijemo zaboraviti na važnost jačanja imuniteta i očuvanja našeg zdravlja. U jesenskim danima, sezona alergija nas polako napušta, ali stižu i novi izazovi za organizam u obliku prehlada i viroza. Kako biste u jesen zakoračili poletni, puni energije i zdravi, donosimo vam pet ključnih stavki koje bi trebale biti dio vaseg dnevnog rasporeda.

1. Zdrava prehrana

Jesen donosi sezonske plodove koji su prepuni vitamina, ublažavaju stres i pune nas energijom, te tako čuvaju naš imunitet. Neka vaš jesenski tanjur sadržava puno voća i povrća, osigurajte si dovoljan unos vitamina i minerala. Razmislite i o sadržaju u šalici, dodatak cimeta, citrusa i meda vašem čaju djeluje povoljno na imunološku sliku, a pola čaše aloe vere na dan osvježava i energizira vaš organizam.

2. San

O važnosti sna, napisane su stranice i stranice stručne literature. Spavanje je osnovna ljudska potreba, poput vode i hrane. Regenerirajte svoje tijelo i um uz zlatni standard od 7 do 8 sati sna i osjećajte se dobro!

3. Druženje

Iako se nalazimo u vremenima kada postoje mnoga ograničenja za uobičajena druženja, ne smijemo zaboraviti važnost te psihosocijalne komponente. Smijte se s prijateljima, dijelite dobre i loše dane, uživajte u ispijanju kave na posljednjih zrakama sunca, ali pritom ne zaboravite na fizičku distancu.

4. Vježbanje

Redovita tjelesna aktivnost pomaže unaprijediti sveukupno zdravlje i tjelesnu kondiciju te smanjiti rizike za razvoj brojnih bolesti i stanja. S obzirom na pretežno sjedilački način života pred računalom, osigurajte si barem sat vremena fizičke aktivnosti dnevno. Bilo to hodanje, trčanje, vježbanje u prirodi, doma ili u fitness centru. Fizička aktivnost je pola zdravlja!

5. Pametni sat

U provođenju zdravih navika potrebno je imati motivaciju i potporu. Sve češće se u život tako uvode uređaji, poput pametnih satova koji pomažu u provođenju i praćenju fizičke aktivnosti i vitalnih funkcija. Samsung Galaxy Watch3 najnoviji je pametni sad koji će vam pomoći u poboljšanju kondicije i smanjenju potencijalnih ozljeda zahvaljujući alatu za analizu trčanja, a nudi i zbirku od preko 120 različitih programa vježbanja. Također, daje podatak o razini zasićenosti kisika tijekom vježbanja i osigurava kvalitetan san uz pomoć alata za praćenje spavanja.

Održavajte psihofizičko zdravlje, osluškujte svoje potrebe i dajte vašem tijelu ono što mu treba. Uplovite u jesen zdravi i poletni i bit ćete ispunjeni i zadovoljni!

Pročitajte više