Vuk u Fordovoj koži

IAKO su monovolumeni prije svega obiteljski nastrojeni automobil, tuning polako ali sigurno zalazi i u ovaj segment. Za najnoviji model u klasi, Fordov C-Max, njemački tuner Wolf je nedavno ponudio svoj paket dorade, koji uključuje vizualne izmjene eksterijera i poneki detalj unutrašnjosti.

Jedini detalj koji donekle zadire u mehaniku vozila, odnosno parametre pogonskog agregata je ispušni sustav. Nažalost samo u koliko nije riječ o dizelskoj izvedbi, za koju još nije formirana ponuda. Što se pak tiče benzinaca, na raspolaganju su dvije opcije, jedna je ispušni sustav s jednim završetkom kružnog presjeka promjera 90 mm cijene 118 eura, a druga dupli završetak ispuha identičnog presjeka i cijene 248 eura. Godine iskustva u automobilskom sportu dovoljna su preporuka za odabir tvrđe podešenog ovjesa, koji se sastoji od opruga. Cijena je sasvim prihvatljiva, cjelokupni paket stoji 198 eura.

Pri tuningu vlasnik automobila redovito na prvo mjesto stavlja aerodinamički paket i aluminijske naplatke. Paket spojlera s potpisom Wolf-a sastoji se od prednjeg odbojnika (348 eura), pragova (358 eura) i donjeg dijela stražnjeg odbojnika (298 eura). U ponudi su i tri vrste aluminijskih naplataka u dvije dostupne veličine, odnosno od 17 i 19 inča. Cijena varira ovisno o modelu od 205 pa sve do 398 eura po naplatku. Također, moguće je odabrati kombinaciju koja uključuje i pneumetike marke Pirelli što cijenu po komadu podiže na 460 (225/45 R17) do 718 eura (225/35 R19). Vanjski tuning završava odabirom pokazivača smjera, koji neovisno o boji (bijela i crna) stoje 35 eura.

Ponuda za uređenje interijera je krajnje skromna, pa je stoga topla preporuka pomoć potražiti kod nekog drugog trgovca ili odabrati bogatiji paket opreme pri kupovini automobila. Wolf je tek predvidio ručicu mjenjača (aluminij/koža), koja stoji 68 eura, te set sportskih papučica po cijeni od 95 eura.

Kad se sve zbroji, cjelokupni tuning za C-Max kod tvrtke Wolf stoji ukupno 3.358 eura u jeftinijoj varijanti i 4.718 ukoliko kupac odabere dupli završetak ispušnog sustava i kotače promjera 19 inča.

Pročitajte više