VW Phaeton Lounge: Ekstra dugi užitak

NJEMAČKA auto-industrija je na auto-salonu u Dubaiju itekako zastupljena. Osim Mercedesovog klasika vrijednog više od dva milijuna dolara, posjetitelji mogu vidjeti najdulji i najluksuzniji model koji je Volkswagen ikada napravio.

Produljeni Phaeton duljinom od 6,80 metara je čak 1,78 metara dulji od izvornika, što mu osigurava da stane uz bok najekstravagantnijim limuzinama. Volkswagen definitivno nije štedio na ovom projektu od čega se puno očekuje.

Jedna od zanimljivosti vezanih uz ovaj automobil je i podatak kako su za njegovo stvaranje žrtvovana čak tri "obična" Phaetona. Spajanjem pojedinih djelova stvoren je automobil koji se svojim vrijednostima miljama odmakao od epiteta "narodnog automobila".

Razbacivanje metrima prati i motor. Ugrađen je najveći VW-ov ponos, W12 s 310 kW/420 KS i 600 Nm. Pogon je na sve kotače, što je kod ovakvih vozila prava rijetkost. Performanse su ostale nepoznate osim podatka kako je maksimalna brzina ograničena na 180 km/h. 

Unutrašnjost je priča za sebe. Mjesta se našlo samo za najbolje materijale, dakle drvo i kožu, koja je izvedena u dvije nijanse. Nabrajati luksuznu opremu nema baš i nekog smisla, dovoljno je pogledati fotografije.

Mi ćemo samo naglasiti da putnici mogu računati na potpunu uslugu, od minibara i spremišta za cigare, pa sve do projekcije filmova na dvama 17-inčnim monitorima.  

Pročitajte više