VW Golf - prvih 24 milijuna

VOLKSWAGEN paralelno s lansiranjem najsnažnije izvedbe Golfa obilježava veliki jubilej. Ovih je dana iz tvornice u Wolfsburgu izašao jubilarni 24 milijunti primjerak Golfa.

Uloga slavljenika povjerena je Golfu u crvenom finišu opremljenom 2.0 TDI dizelskim motorom od 140 KS i Comfortline paketom opreme. Tom prigodom je Reinhard Jung, visoko pozicionirani dužnosnik Volkswagena, izjavio: "Golf je među najprodavanijim modelima u Zapadnoj Europi i naš najuspješniji proizvod“.

Prva generacija Golfa ugledala je svijetlo dana 1974. godine i u najkraćem roku postala pravi hit. Sve do 2002. godine kad ju je s trona skinuo Golf,  titulu najprodavanijeg Volkswagena nosila je "buba". Samo u prošloj godini Golf je prodan u čak 719.000 primjeraka.


Volkswagen Golf R32

Peta generacija jednog od najpoplarnijih automobila donosi mnoštvo novosti. Osim što je limuzinskoj izvedbi vraćeno ime Jetta, Golf je po prvi put dobio monovolumenski izvedbu (Golf Plus), a gama je obogaćena atraktivnim motornim izvedbama.

Kao i na prošloj generaciji, najpoželjnija sportska izvedba je R32 s 3.2 V6 motorom od 250 KS. Bogato opremljeni kompaktni sportaš karakterizira 4Motion pogon, a uz doplatu se nudi i odlični DSG mjenjač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara