William i Kate nakon smrti kraljice naslijedili "tajno" imanje, evo kako ono izgleda

Foto: Profimedia/EPA

PRINC WILLIAM i njegova supruga Kate Middleton su nakon smrti kraljice naslijedili i "tajni" dom skriven u ruralnom dijelu Walesa, piše Mirror. 

Prostrano, drevno imanje Llwynywermod smješteno u okrugu Carmarthenshire kupio je kralj Charles III. prije 15 godina. Bivši princ od Walesa i njegova supruga Camilla često su odsjedali u mirnoj seoskoj kući, a često su se i družili s mještanima. 

Na Llwynywermodu su Charles i Camilla proveli neko vrijeme nakon smrti princa Philipa. Kralj je na tom imanju često obitavao i oko Dana svetog Davida.

Imanje od 192 hektara nalazi se u blizini sela Myddfai, Llandovery. Kuća na imanju sastoji se od dnevnog boravka, male kuhinje i tri spavaće sobe. Ima kamin obložen kamenom i velike prozore.

Pogledajte kako izgleda.

William naslijedio i vojvodstvo Cornwall

Nakon što su poslije kraljičine smrti i prvog govora kralja Charlesa postali princ i princeza od Walesa, William i Kate će od novog statusa profitirati i financijski. Naime, prije Elizabetine smrti nosili su titule vojvode i vojvotkinje od Cambridgea. Charlesovim usponom na tron tome su dodali i vojvodstvo Cornwall, koje će im donijeti znatnu financijsku korist.

Prije nego što je postao princ, Williamovo se bogatstvo procjenjivalo na 30 milijuna dolara. No sada bi godišnje samo od Cornwalla mogao uprihoditi više od 20 milijuna dolara, koliko je Charles dobio prošle godine.

Vojvodstvo Cornwall se prostire na oko 53 tisuće hektara, a prihode ostvaruje uglavnom od poljoprivrede i turizma. Vrijednost vojvodstva je veća od milijarde eura. William ga ne smije prodati, a kad on postane kralj, vojvodstvo Cornwall će naslijediti njegov sin George.

Pročitajte više