Zanima vas kako je to biti pokopan? Isprobajte sami!

JEDAN je nizozemski poduzetnik osmislio novu vrstu zabave za koju se nada da će postati jedan u nizu ekstremnih sportova. Radi se, naime, o "sportu" neobična naziva "zabavni pogrebi".

Ideja se sastoji u tome da natjecatelji po cijeni od 75 eura iskuse kako je to biti "mrtav" ili barem pokopan. Koncepcija sporta zamišljena je tako da osoba u pravom lijesu bude zakopana oko dva metra pod zemljom na sat vremena.

Lijes ima dovod kisika, tipku za aktiviranje alarma kojeg možete stisnuti u slučaju da vas uhvati napad panike, a u lijes je ugrađena i kamera povezana sa kompjuterom na kojemu vas mogu gledati vaša obitelj i prijatelji dok " istražujete podzemni život".

Iza ove bizarne ideje stoji um nizozemskog zabavljača Eddyja Daamsa, koji je ovaj "sport" odlučio nazvati "zabavni pogrebi".

"Nakon bungee jumpinga, ovo će postati najpoznatiji ekstremni sport ikada. Sve je vrlo sigurno i ništa ne može krenuti po zlu. Ako se osoba počne osjećati neugodno, može stisnuti puce za aktiviranje alarma i odmah će biti izvučena na površinu", izjavio je Daams.

Naime, autor ideje istu već provodi u svom vlastitom vrtu te najavljuje kako bi projekt u javnosti trebao zaživjeti do idućeg ljeta.

B.S.

Pročitajte više