Zatražio puštanje na slobodu kako bi mogao voditi ljubav sa suprugom

INDIJAC optužen za podmetanje požara u vlaku, nakon čega je prije dvije godine pokrenut val nasilja između hindusa i muslimana u zapadnoj indijskoj državi Gujarat, zatražio je da ga se uz jamčevinu na mjesec dana pusti kući kako bi mogao voditi ljubav sa suprugom.

Prema sudskim izvorima, Firozkhan Zafarkhan je na dvije stranice rukom pisanoj molbi obrazložio da on i njegova supruga trpe psihičke traume jer već dulje vrijeme ne zadovoljavaju svoje fizičke potrebe. Pritom je naglasio da mu njegova muslimanska vjera i konzervativna indijska kultura zabranjuje seks s nekim drugim, osim sa suprugom. Stoga je od suda zatražio da ga uz jamčevinu puste kući na 30 dana.

Zafarkhan je optužen da je bio član skupine muslimana koja je u gradu Gordhi u veljači 2002. zapalila vlak s hinduističkim hodočasnicima. U vlaku je izgorjelo 59 osoba, među kojima velik broj žena i djece. Taj je događaj izazvao jedan od najvećih valova nasilja i sukoba između hindusa i muslimana u posljednjih desetak godina u kojima je poginulo više od dvije tisuće ljudi.

Antiteroristički zakon po kojemu je Zafarkhan optužen gotovo isključuje mogućnost privremenog puštanja na slobodu uz jamčevinu, no iznenađeni tužitelji još nisu odlučili kako će se postaviti prema Zafarkhanovom zahtjevu.

Pročitajte više