Zbog legendarnog košarkaša ime Kobe jedno je od najpopularnijih u Americi



KAD JE košarkaš LA Lakersa, u kojima igra neprekidno od 1996. godine, prvi put s kalifornijskim sastavom osvojio NBA prsten 2000. godine, ime Kobe već se probilo u top 200 najčešće uzimanih imena među novorođenom muškom djecom. Niti danas Kobeovo ime ne prestaje biti omiljeni izbor stotinama mladih roditelja diljem SAD-a.

"Kad ime slavne osobe uđe na taj način u široku društvenu upotrebu, obično se to događa više zbog privlačnosti imena samog nego zbog ličnosti ili karizme popularne osobe. Kad je u pitanju Kobe Bryant, moguće je ipak da se radi o kombinaciji faktora. On je veliki šampion, a njegovo je ime razlučivo i dopadljivo", izjavila je Linda Rosenkrantz, suautorica knjige "Biblija dječjih imena", i dodala kako je ime Kobe popularno među mladim roditeljima neovisno o njihovu društvenom statusu te geografskom ili etničkom podrijetlu.

Sam je košarkaš vrlo ponosan: "Osjećam se uistinu počašćeno, jer to znači da me ljudi osjećaju na puno dublji način nego što je onaj isključivo sportski. U svakom slučaju, zbog toga se osjećam ugodno."

Pročitajte više