Želiš biti kao Creed? Imamo ekskluzivan boksački paket za čitatelje Indexa

Foto: Blitz Press

FILM "Creed – Legenda je rođena" nagrađivanog redatelja Ryana Cooglera oduševio je sve ljubitelje Rockya. Tako se Coolger još jednom ujedinio sa zvijezdom filma "Fruitvale" Station Michaelom B. Jordanom koji se u novom filmu našao u ulozi sina Apolloa Creeda te istražuje novo poglavlje u priči serijala Rocky kojim se proslavio slavni Sylvestar Stallone.

Blitz Cinestar za čitatelje Indexa ima nagrade iz filmova koji su se našli na ovogodišnjoj Oscarovskoj listi, a među njima je i Creed te Stalloneova prva nominacija za prestižnu nagradu u kategoriji za najboljeg sporednog glumca.

Pošaljite nam na mail index.nagrada@gmail.com s oznakom "Oscar Film" zašto biste baš vi trebali dobiti nagradu. Potrudite se i pošaljite nam svoje  priče jer možda baš vi osvojite vrijedan poklon paket koji uključuje Creed hlače, rukavice i vreću za boks. Svoje priče možete slati do petka 12. veljače kada ćemo i saznati imena dobitnika.




O filmu

Adonis Johnson (Jordan) nikada nije upoznao svog slavnog oca, svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Apollo Creed umro je prije nego što je on rođen. Ipak, nije upitno da mu je boks u krvi, tako da Adonis odlazi u Philadelphiu, grad u kojem su u legendarnom meču snage odmjerili Apollo Creed i slavni tada amaterski boksač po imenu Rocky Balboa. Adonis pronalazi Rockyja (Stallone) i moli ga da mu bude trener.

Iako je u početku inzistirao na tome da je završio s borbama za sva vremena, Rocky u Adonisu prepoznaje snagu i odlučnost koju je imao Apollo, isprva žestoki suparnik, a kasnije njegov najbliži prijatelj. Rocky trenira mladog borca, iako se kao bivši prvak bori s protivnikom smrtonosnijim od svih s kojima se ikada suočio u Adonis ubrzo dobiva priliku za naslov... ali može li biti spreman na vrijeme i ima li srce istinskog borca?



U filmu glume i Tessa Thompson kao Bianca, lokalna kantautorica koja je u vezi s Adoniso, Phylicia Rashad kao Mary Anne Creed, Apolloova udovica, i engleski profesionalni boksač i bivši trostruki prvak u teškoj kategoriji po ABA klasifikaciji Antun Bellew, kao boksački prvak "Pretty" Ricky Conlan.

Ryan Coogler režirao je prema scenariju koji je napisao s Aaronom Covingtonom, a isti je temeljen na priči koju je napisao Coogler.

Coogler je otkrio i neke zanimljivosti sa snimanja. Poručio je kako mu je bilo zanimljivo vidjeti kako je vrijeme utjecalo na zvijezdu kao što je Rocky. Stallone je lako uklizao natrag u ulogu, željan istražiti lik u ovoj fazi njegova života i iskoristiti pruženu priliku. "Iako ja predstavljam ovaj lik, volio bih da sam u stvarnosti više kao on", priznaje Stallone. "On je simbol strpljenja, iako je vrlo natjecateljski raspoložen i bori se za svoj ponos", rekao je.



"Stallone zna Rockyja bolje od ikoga, zna o boksu i o snimanju filma o boksu više nego bih ja to ikada znao", kaže Coogler. Kada je pisao scene znao je nazvati Stallonea i pitati ga što bi Rocky napravio u pojedinoj situaciji. "Bio je vrlo velikodušan. Bila je to izvrsna suradnja, onaj koji je dobio neku ideju, prvi bi nazvao i onda bismo prokomentirali" - kako mu je Stallone predočio, boks je 80 posto u glavi.

Pročitajte više