4 trenda među roditeljima milenijalcima zbog kojih baby boomeri prevrću očima

Foto: Shutterstock

SVIJET se ubrzano mijenja pa se dosta toga promijenilo i po pitanju odgoja. Milenijalci i baby boomeri zbog toga se danas oko nekih stvari ne mogu složiti, odnosno ono što prakticiraju roditelji djeteta bakama i djedovima je nevjerojatno pa prevrću očima, piše PureWow.

Pozitivno roditeljstvo

Baby boomeri su napravili progresivan pomak od hladnog, autoritarnog pristupa vlastitih roditelja. Ali ipak su kontrolirali svoju djecu koja su odrastala u 80-ima i 90-ima. S druge strane, milenijalci su prihvatili pozitivno, nježno roditeljstvo više od bilo koje prethodne generacije. To se dogodilo dijelom zato što su im internet i društveni mediji omogućili pristup roditeljskim savjetima koji potiču postavljanje pitanja, istraživanje osjećaja i izbjegavanje srama. 

Pritisak da stalno zabavljaju svoju djecu

Jesu li roditelji koji pripadaju generaciji baby boomera ikad došli kući s posla i počeli puzati uokolo pretvarajući se da su mačka? Vjerojatno ne. Je li to nešto čemu roditelji milenijalci stalno teže i osjećaju krivnju ako ne uspijevaju? Apsolutno da. Roditelji milenijalci, osobito očevi, vrlo su zabrinuti oko toga provode li kvalitetno vrijeme sa svojom djecom, a to se pokazuje u količini aktivne igre u kojoj sudjeluju u usporedbi s baby boomerima. 

Ograničavanje vremena provedenog pred ekranima

Roditelji milenijalci imaju pristup studijama koje sugeriraju da će pretjerivanje s gledanjem u ekrane pokvariti dijete. Iako milenijalci možda imaju lijepa sjećanja na subote kada su tri sata gledali crtiće, manje je vjerojatno da će isto dopustiti svojoj djeci. 

Sve je vrijedno Instagrama

Teško je pronaći roditelja milenijalca koji nema Instagram profil pun fotografija koje pokazuju njihovu djecu i pomno uređene detalje. Društveni mediji nisu bili dostupni baby boomerima pa ih nije zanimala Marie Kondo.  

Pročitajte više