Kašice i rižoto od šparoga

Foto: Shutterstock
 
SEZONA je šparoga, pa bi bilo šteta ne uvrstiti ih i u djetetovu prehranu. Kašice sa šparogama preporučuju se nakon navršenog 10. mjeseca i kao i za roditelje i kod djece šparoge potiču čišćenje tijelo od toksina. Kako bi vam olakšali kuhanje današnjeg ručka, predlažemo vam rižoto sa šparogama. Bit će vam potrebne iste namirnice kao i za kašicu, samo na kraju dodajte začine.
 
Sastojci:
 
maslinovo ulje
 
1 svežanj šparoga
 
100 g riže kratkog zrna
 
Priprema:
 
Šparoge dobro operite i odrežite 2 cm stabljike pri dnu.
 
Potom presavinite šparogu i tamo gdje puca odvojite gornji mekši dio za kašicu, a donji dio nasjeckajte na kolutiće i koristite za rižoto. 
 
Na maslinovom ulju pirjajte šparoge minutu do dvije i potom dodajte rižu i zalijte povrtnim temeljcem ili vodom. 
 
Kada je riža kuhana malo usitnite vilicom komade šparoga koje su ostale veće i poslužite mališanima. 
 
Ostatak nasjeckanih šparoga pirjajte posebno, zajedno s crvenim crvenim ili mladim lukom. Po želji možete dodati naribanu tikvicu ili gljive.
 
Na to dodajte rižu, začinite i zalijte zasoljenim temeljcem.
 
Pred kraj kuhanja snažno miješajte kako bi riža pustila škrob, a rižoto postao kremast i pomalo ljepljiv.
 
U slast!
 

Pročitajte više