Ove namirnice pomoći će vam da smršavite i za vrijeme dojenja!

Foto: Shutterstock

KAKO se za vrijeme dojenja ne preporučuje biti na dijeti, prvenstveno iz razloga kako se kvaliteta i količina majčinog mlijeka ne bi smanjila i time primorala majku na uvođenje adaptiranog mlijeka donosimo vam popis namirnica koje će vam pomoći smršaviti. Dovoljno ih je uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Ove namirnice su ukusne i donose nevjerojatne beneficije za zdravlje, a ujedno sagorijevaju kalorije.

Grejp

Grejp ubrzava metabolizam i pomaže u sagorijevanju kalorija. Osim toga, podarit će vam više energije u manje kalorije. Bogat je vlaknima, pa će regulirati probavu i stabilizirati razinu glukoze u krvi. Dodajte grejp u voćnu salatu, smoothie ili jednostavno ocijedite u popijte sok!

Celer

List celera sadrži vrlo malo kalorija, a pomaže sagorjeti više kalorija nego jedenjem ove namirnice uspijete unijeti u organizam. Većinom se sastoji od vode koja je vrlo važna u uravnoteženoj prehrani. Jedenjem samog celera neće unijeti dovoljno minerala i hranjivih tvari, pa ga kombinirajte sa drugim povrćem.

Cjelovite žitarice

Cjelovite žitarice mnogo su zdravije od onih rafiniranih te smanjuju opasnost od kroničnih bolesti. Ova namirnice duže se probavljuje, pa će vas i duže održati sitima. Cjelovite žitarice bogate su vitaminima, mineralima i ugljikohidratima, a siromašne mastima.

Zeleni čaj

Ako do sada niste otkrili sve čari zelenog čaja, sada je vrijeme za to. Bogat je antioksidansima, ubrzava metabolizam i pomaže u gubljenju kilograma. Uživajte u jednoj šalici toplog čaja dnevno i tako učinite uslugu svom organizmu!

Omega 3

Omega 3 masne kiseline djeluju kao regulator metabolizma, otječe na proizvodnju hormona leptina koji regulira topljenje masti. Kako organizam ne može sam proizvesti omega 3 masnu kiselinu, potrebno ju je unositi kroz dodatke prehrani ili jedući ribu (najbogatije omegom 3 su tuna, haringa i losos).

Avokado

Avokado je saveznik u topljenju masti. Ubrzava metabolizam, smanjuje razinu kolesterola, liječi rane, smanjuje rizik od bolesti srca i moždanog udara. Osim toga avokado je prijatelj vaše kose i očiju.

Chia sjemenke

Ove čudotvorne sjemenke bogate su proteinima, vlaknima i omega 3 masnim kiselinama te ujedno ubrzavaju metabolizam, smanjuju apetit i otapaju masnoće.

Brazilski oraščić

On pomaže u topljenju masti i uklanjanju celulita, a ujedno jača imunitet. Možete ga kombinirati sa mlijekom i vanilijom u ukusnom napitku.
 

Pročitajte više