Palačinke za doručak, ručak i večeru

Foto: Shutterstock
 
IAKO palačinke često povezujemo s ne tako zdravom slasticom, vrlo lako je, uz minimalne izmjene ukućanima poslužiti palačinke koje će ih istovremeno oduševiti i pružiti iz zdravlje umotano u taj prekrasan slasni smotuljak.
 
Prvo morate zaboraviti na klasičnu pripremu smjese za palačinke. Bijelo brašno zamijenite onim tamnijim verzijama i mekinjama. Štoviše, za ukusan i zdrav doručak vam brašno uopće neće trebati. 
 
Izmiksajte 2 zrele banane i dodajte 1 jaje te miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Žlicom stavljajte smjesu na ugrijanu tavu. Kako se ne bi raspale, savjetujemo vam da radite manje palačinke. Može li zdravije od ovoga? Poslužite ih uz voće ili žlicu meda i malo orašastih plodova. Obrok koji će vam dati pregršt energije je gotov!
 
Palačinke za ručak isto tako mogu biti vrlo zdrave. Bit će vam potrebno malo mašte i mnogo povrća. Palačinke s integralnim brašnom možete pripremiti i dan ranije, u frižideru ih možete čuvati i 2-3 dana i koristiti kada dobijete inspiraciju. Možete dodavati puretinu ili piletinu ili kratko pirjano povrće zarolati u palačinku i zapeći u pećnici s umakom od rajčice i malo sira. 
 
Ako vam palačinke za večeru zvuče kao loš obrok, razmislite ponovno. Klinci će biti oduševljeni, a vi sretni što im možete ponuditi brzinski zdrav obrok. Palačinke ponudite ukućanima s umakom od vlasca. U svježi posni sir dodajte malo jogurta, prstohvat soli i svježi vlasac.
 
Ako su svi više raspoloženi za slatku verziju smrznuto šumsko voće kuhajte nekoliko minuta, kada pusti sok, dodajte steviju i 1 žlicu rižinog brašna. Tako ćete dobiti savršen i zdrav umak za slatku večeru!

Pročitajte više