Riblje kašice

Foto: Shutterstock
 
RIBE sadrže visokovrijedne sastojke, no riblje kašice zahtijevaju poseban oprez. Potrebno je pripremati isključivo ribu za koju ste sigurni da je potpuno svježa, ali i odabir vrste ribe i sama priprema zahtijevaju posebnu pažnju.
 
Riblje mesu djetetu daje visoku razinu bjelančevina, vitamina i minerala. Ako je u obitelji zabilježena alergija na bilo koju vrstu ribe, pričekajte s uvođenjem ove namirnice u djetetovu prehranu barem do navršene 1. godine. 
 
Nakon čišćenja ribe, potrebno ju je detaljno oprati pod mlazom hladne vode, a za uvođenje ribe u prehranu odaberite one nježnijeg okusa kao što su oslić, som ili pastrva. 
 
Sastojci:
 
1 krumpir
 
1 mrkva
 
100 g očišćenog soma ili oslića
 
Priprema:
 
Ribu očistite od kostiju, operite i zamotajte u aluminijsku foliju ili papir za pečenje.
 
Pecite 20 minuta na 200°C.
 
Za to vrijeme mrkvu i krumpir izrežite na kocke jednake veličine i kuhajte dok krumpir ne omekša.
 
Ovisno o dobi djeteta, namirnice usitnite vilicom i pomiješajte s ribom. Kao i sve ostale namirnice koje ponudite djetetu, ni ribu nije potrebno soliti.

Pročitajte više