Šest aktivnosti za cijelu obitelj u zimskim danima

Foto: Shutterstock

ZIMA je kalendarski već odavno počela, ali još uvijek čekamo da dođe u meteorološkom smislu.

Zahladnjenje i snijeg se ipak predviđaju u skorije vrijeme pa vam donosimo nekoliko aktivnosti koje možete raditi s djecom za vrijeme pravih zimskih dana kada izlazak iz kuće nije toliko privlačan kao inače.

1. Društvene igre


Organizirajte turnir u kartanju jednostavnih igara koje znaju i djeca ili igrajte board gameove u kojima svi mogu sudjelovati. Možete pozvati i susjede ili prijatelje, pripremiti nagrade i fine poslastice.

2. Izradite snježnu kuglu

Dobro, možda neće izgledati točno kao kugla, ali će tako funkcionirati:

a) Pripremite manje staklenke za zimnicu

b) Na unutrašnjost čepa superljepilom zalijepite ukras koji ste izradili ili kupili.

c) Napunite staklenku vodom i čajnom žlicom glicerina te dodajte veće šljokice. Od glicerina će šljokice "padati" sporije.

d) Zatvorite i zalijepite poklopac.

3. Gledajte Zimske olimpijske igre

Zimske olimpijske igre u Sočiju održavaju se od 7. do 23. veljače i odličan su način da djeci približite sport i objasnite osnove zimskih sportova, a možda se za neki od njih i odluče.

Među brojnim sportovima, od snowboarda do umjetničkog klizanja i hokeja, nešto će im se sigurno svidjeti.

4. Igrajte se plastelinom


Izrađujte s djecom različita tijela od plastelina. Možete i izraditi vlastiti, jestivi plastelin ako su djeca manja pa ga stavljaju u usta.

Domaći jestivi plastelin: Što može biti zabavnije?

5. Grudanje i sanjkanje



Treba ipak malo izaći, a postoji li bolji razlog od borbe grudanjem? Organizirajte se u tabore, napravite zaklone od snijega te krenite u bitku. Prije ipak donesite pravila o izbjegavanju gađanja lica i iz prevelike blizine kako se netko ne bi ozlijedio.

Izvucite sanjke te idite na obližnje brdašce s kojega se možete spustiti ili vucite mališane po ulici. Uživat će u jednom i drugom.

6. Nakon snijega - vruća čokolada


Kada se djeca vrate sa snijega, priredite im "vruća čokolada party" s brojnim okusima i dodacima, kao što su mljeveni lješnjaci i menta, koje svatko može odabrati.

Pročitajte više